Felhívás!

Bírálja az AUR és az USR a közbeszerzési törvény tervezett módosítását

Bírálja az AUR és az USR a közbeszerzési törvény tervezett módosítását Románia

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is bírálta hétfőn azt a tervezetet, amely emelné az értékhatárt a versenytárgyalás nélküli közbeszerzések esetében.

Egy közleményben az AUR társelnöke, George Simion rámutat, a napokban a parlamenthez benyújtott tervezet többek között a közbeszerzésekről szóló 2016/98-as törvény 7. cikkét módosítaná úgy, hogy az áruk és szolgáltatások esetében a jelenlegi 135.060 lejről 500 ezer lejre, a munkálatok esetében pedig a jelenlegi 450.200 lejről 5 millió lejre emelné azt az értékhatárt, amely alatt közvetlen közbeszerzést lehet lebonyolítani.

“A kormánykoalíciónak új, jelentősen megemelt értékhatárokra van szüksége a közvetlen közbeszerzéseknél, hogy tudjon lopni a PNRR-ben előirányzott óriási összegekből. Így készítik elő a következő 20 év átveréseit. Négyszer, sőt 11-szer többet akarnak lopni, mint most” – idézi a közlemény Simiont.

Az alakulat szenátora, Claudiu Târziu megjegyzi, “a Szociáldemokrata Párt, mint mindig, ezúttal is balra indexel és jobbra fordul”. Hiába nyilatkozzák az alakulat vezetői, hogy nem támogatják a tervezetet, miközben több törvényhozójuk is a kezdeményezők között szerepel – teszi hozzá.

Hasonlóan nyilatkoztak hétfői közleményükben az USR képviselői is. Az alakulat szerint a Nemzeti Liberális Párt, a PSD és az RMDSZ “az utolsó akadályokat is el akarja hárítani a közpénzekből való gátlástalan lopás útjából”.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.