Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bevándorlók támadták meg a kalauzt egy romániai vonaton

Bevándorlók támadták meg a kalauzt egy romániai vonaton Románia

Bevándorlók zaklatták az utasokat a Temesvár-Nagybánya útvonalon közlekedő vonaton. Egy nőt kiraboltak, több más utassal arabul kiabáltak, fenyegették őket, megpróbálták ellopni az értékeiket. Líbiainak mondták magukat, de semmilyen papír nem volt náluk. Korábban menedékkérelmet nyújtottak be Romániában, így az uniós szabályok szerint nem lehetett őket bezárni, őrizetbe venni, szabadon utazhatnak az országban.

Hirdetés
Hirdetés

Fenyegetően kiabált és lökdöste egy bevándorló a Temesvár-Nagybánya között közlekedő vonat kalauzát a hétvégén. Az egyik utas felvételein az is látszik, ahogy a magát líbiainak mondó férfi többször próbálja megütni az ellenőrt.

Később, már társai gyűrűjében is folytatta a fenyegetőzést. Nem sokkal korábban a román hatóságok a magyar határhoz közeli Érmihályfalváról indították útnak őket a nagysomkúti befogadóállomásra. A vonaton azonban több utast is zaklattak, illetve volt, akit ki is raboltak.

A három férfit végül Nagykárolyban szállították le a vonatról, kihallgatták őket, majd pénzbírságot róttak ki rájuk a rendbontás miatt. Egyelőre nem érkezett írásos feljelentés ellenük, miután a nagykárolyi állomás rendészetén kihallgatták őket, elszállították a nagysomkúti menekültszállásra.

A Bihar megyei határrendészeti hivatal közleménye szerint mivel a három férfi korábban menedékjogot igényelt a Máramaros megyei bevándorlási hivatalnál, ezért nekik nem kötelességük hivatalos kíséretet biztosítani melléjük, szabadon járhatnak-kelhetnek bárhol az országban.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 14., 12:44
  ÉRTÉKELÉS: 27

  14-15 eves arab kolykok voltak a rendbontok. Valoszinuleg alkohol vagy drog hatasa alatt kovettek el a rendbontast. A kerdes csak az, hogy ha alkohol fogyasztasa volt a dologban, ki szolgalta ki oket itallal, hiszen 15( ! )evesek. Es meg egy kerdes. Hogyan fogadhatta el a roman hatosag a menekulesi kerelmuket kiskoruaknak? ! Es egy utolso kerdes. Hogy nem volt az utasok kozt egyetlen tokosebb ficko sem, aki jol helyrepofozza oket ? !

  • User
   Dátum: 2020. január 15., 12:13
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Ha akarják a 47 eves őszülő szakállas is 15 nek vallja magát mert akkor kiskorunak szamít és más eljárasban részesűl.Es fordítva.Aztán egy kocsmáros merjen neki ellentmondani!Azonnal a torkahoz viszi az úját és bemutatja a piros ultit.

 • User
  Dátum: 2020. január 14., 12:54
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Gyönyörü eggy törvénykezés van, ha már itt sem lehetünk biztonságban. Merem állitani,hogy ha az itteni emberek összefognak és jol eldöngetik öket,biztos az összest lesitelték volna.