Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatták az Országos Közlekedésbiztonsági Stratégiát

Bemutatták az Országos Közlekedésbiztonsági Stratégiát Románia

Bemutatta a szállításügyi minisztérium a 2022-2030 közötti időszakra vonatkozó Országos Közlekedésbiztonsági Stratégiát – számolt be a Marosvásárhelyi Rádió.

Hirdetés
Hirdetés

A dokumentum célja, hogy a benne foglalt intézkedések révén az elkövetkezendő 9 évben felére csökkenjen a közúti balesetek száma. Romániában átlagosan 100 haláleset jut egymillió lakosra – ez az arány 50 százalékkal meghaladja az európai átlagot.

A szállításügyi minisztérium 617 millió eurót szán hazai közlekedés biztonságosabbá tételére. Többek között 300 fix sebességmérőt helyeznek el a legforgalmasabb útszakaszok mentén, emellett 500 térfigyelő kamerát és 1000 sebességkorlátozót is beszereznek.

A tervek szerint az elkövetkezendő három évben minden autópályán illetve gyorsforgalmi úton rendszámtábla-felismerő okos eszközöket szerelnek fel.

A dokumentum ugyanakkor átfogó képet ad a hazai utak állapotáról is, megállapítva, hogy számos baleset a fejletlen infrastruktúra miatt következik be, a gyorsforgalmi utak egy része településeken vezet át, a sofőrök sokszor azért hajtanak a megengedettnél nagyobb sebességgel, hogy behozzák a rossz minőségű forgalmas utak miatt felhalmozott lemaradást. Ezért például több településen felüljárókat építenek, amelyeken biztonságosabb lesz az átkelés. Jelenleg 267 olyan veszélyes pontot azonosítottak be az országban, ahol gyakran történik baleset.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük