Hirdetés
Hirdetés

Belügyminiszter: vannak üres betegágyak az intenzív terápián

Belügyminiszter: vannak üres betegágyak az intenzív terápián Románia

Marcel Vela belügyminiszter hétfőn kijelentette: vannak üres betegágyak az intenzív terápiás osztályokon a COVID-19-ben szenvedő páciensek számára.

Hirdetés
Hirdetés

A belügyminisztertől azt kérdezte egy újságíró, igaz-e, hogy nincs több üres betegágy az intenzív terápiás részlegeken. “Nem tudom, ki mondta ezt önnek. Vannak helyek az intenzíven. Ki mondta, hogy nincsenek?” – felelte Vela.

Ugyanakkor Raed Arafat, az országos katasztrófavédelem vezetője hozzáfűzte: akkor is van megoldás, ha egy kórháznak betelik az intenzív terápiás részlege.

“Más a szükségállapot, és más a helyzet most. A szükségállapotban más kórházba kihelyezett orvosok is dolgoztak, hogy erősítsék a COVID-kórházakat. Egy részük már visszatért a saját munkahelyére. Vannak betegágyak” – jelentette ki Raed Arafat. Azt is hozzátette: szükség esetén a COVID-19-ben szenvedő betegeket átszállítják más város kórházába.

Nem létezik hivatalos tanulmány a pandémia alakulásáról

Nem létezik a koronavírus-járvánnyal foglalkozó munkacsoport által készített, hivatalos tanulmány a járvány alakulásáról, amelyet az országos katasztrófavédelmi bizottság tudomására hoztak volna, és amelyből az derülne ki, hogy Romániában szeptembertől ismét szükségállapotot hirdetnek ki – jelentette ki Marcel Vela.

“Úgy látom, néhány napja egy tanulmány létezéséről beszélnek. Tisztázzuk: nem létezik hivatalos tanulmány, amelyet a munkacsoport készített volna és az országos katasztrófavédelmi bizottság tudomására hozta volna” – szögezte le a belügyminiszter, akit arról kérdeztek az újságírók, mi a véleménye a sajtóban megjelent cikkről, amely értelmében Romániában szeptemberben ismét szükségállapotot hirdethetnek ki.

Emlékeztetett: ő maga is az országos katasztrófavédelmi bizottság tagja, de még egyszer sem kapott olyan tanulmányt, amely megjósolta volna, hogy “mi fog történni augusztusban vagy szeptemberben”.

Vela arra kérte a lakosságot, hogy ne vegyen figyelembe “riasztó”, különböző intézetek vagy egyetemek kutatásaira hivatkozó híreket.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások