Hirdetés
Hirdetés

Beidézték a DNA-hoz a CFR volt igazgatóját

Beidézték a DNA-hoz a CFR volt igazgatóját Románia

Beidézték kedden a korrupcióellenes ügyészségre (DNA) Constantin Axiniát, a Román Vasúttársaság (CFR) volt igazgatóját, hogy nyilatkozatot adjon azzal kapcsolatban, ahogyan leváltották tisztségéből, miután nem írt alá egy fejlesztésről szóló szerződést.

Hirdetés
Hirdetés

Axinia azt mondta: tanúként kapott idézést.

Arra a kérdésre, hogy miért nem írta alá a Brassó – Segesvár vasút modernizálására vonatkozó szerződést, ahogyan azt Răzvan Cuc közlekedési miniszter kérte, Axinia azt válaszolta: “Ez kockázatos volt a vállalat számára. Számomra is, és a vállalatnak is”.

Hozzátette: “lehetséges”, hogy azért bocsátották el a CFR-től, mert megtagadta a szerződés aláírását.

A múlt héten a CFR Rt. igazgatótanácsa úgy döntött, hogy leváltja Constantin Axiniát a vezérigazgatói tisztségből.

Răzvan Cuc ügyvivő közlekedési miniszter vasárnap tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy legnagyobb csalódása a CFR igazgatója, aki nem szervezte át a társaságot.

Cuc: megfontolom, hogy bűnügyi feljelentést tegyek a TAROM volt igazgatója ellen

Megfontolja, hogy “a bűnüldöző szervek félrevezetése” miatt bűnügyi feljelentést tegyen Mădălina Mezei, a Tarom volt ügyvivő vezérigazgatója ellen – írta hétfő esti Facebook-bejegyzésében Răzvan Cuc, ügyvivő szállítási miniszter.

A tárcavezető szerint a feljelentést az indokolná, hogy a Tarom volt vezérigazgatója “valótlan állításokat” fogalmazott meg a bűnüldöző szervek előtt.

Cuc közölte: soha nem rendelt el vagy kért olyan intézkedést, amely hátrányosan érinti a román állampolgárok biztonságát vagy érdekeit.

“Ami az állítólagos ‘csúfolkodást’ illeti ‘karrierje és foglalkozása’ kapcsán, emlékeztetem Mădălina Mezeit, hogy számos esélyt adtam neki, hogy kibontakozzék, mint a Tarom vezérigazgatója, ám a katasztrófális eredmények magukért beszélnek” – nyilatkozta Cuc.

Răzvan Cuc távozó szállításügyi miniszter “átlépett egy határt”, amikor úgy gondolta, hogy “csúfot űzhet egy ember karrieréből” – nyilatkozta a TAROM légitársaság volt vezérigazgatója, Mădălina Mezei, akit tanúként hallgatott ki hétfőn székhelyén a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Mădălina Mezeit azt követően idézték be kihallgatásra, hogy egy nyilatkozatában azt állította, Răzvan Cuc távozó szállításügyi miniszter megpróbálta a földön tartani a légitársaság gépeit a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány vitájának napján.

A korrupcióellenes ügyészség székhelyéről való távozásakor a volt TAROM-igazgató azt mondta, ő hisz a családban, a karrierben és a TAROM-ban, amely számára “egy második család volt”. “Răzvan Cuc átlépett egy határt, amikor úgy gondolta, hogy csúfot űzhet egy ember karrieréből és szakmájából. Az én szakmai tervem hosszú távú stratégiát kialakítani a TAROM-nak, és én hittem Cucnak, azt gondoltam, közösen létrehozhatjuk ezt” – fogalmazott Mezei.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük