Hirdetés
Hirdetés

Ne használják a Google Maps-et!

Ne használják a Google Maps-et! Külföld

Tavaly 144-szer kellett turistákat menteni a Szardínia keleti partjainál lévő Baunei környékén azért, mert a Google Maps-et használták – írja a Guardian. Salvatore Corrias polgármester arra kéri a környékre látogatókat, hogy használjanak inkább papírtérképet és egy kis józan észt.

Hirdetés
Hirdetés

A turisták gyakran a Google térképének iránymutatását követik, mikor áthaladnak a Supramonte hegyvidéken, és így olyan utakon indulnak el, amik hamar járhatatlanná válnak. Hasonló helyzetbe kerül sok túrázó is, sokan eltévednek, mikor a Maps-re hallgatnak. Az emberek nincsenek hozzászokva a helyi földutakhoz, ezért használnak Google Maps-t. Kis idő után azonban rájönnek, hogy nem egy rendes úton vannak, és így nekünk kell menni megmenteni őket – panaszolta a polgármester a lapnak.

A rendőrség még táblákat is kihelyezett „Ne kövesse a Google Maps tanácsait!” felirattal, és Corrias kampányt akar indítani az interneten, hogy terjessze az információt. Az alkalmazást nem tilthatják be, ezért osztogatnak inkább papírtérképet.

Természetesen a Google-t is értesítették a hibáról. A cég azt közölte, hogy dolgoznak egy olyan megoldáson, amivel jobban figyelmeztethetik az autósokat az utak állapotára.

(index)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük