Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barna jól odamondott az „aranyosaknak”

Barna jól odamondott az „aranyosaknak” Románia

Nem túlságosan durva, de tartalmában letaglózó közvetlen és közvetett üzenetet fogalmazott meg parlamenti beszédében Dan Barna miniszterelnök-helyettes, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke a Románia Egyesítésért Szövetség (AUR) irányába az utóbbi napokban szervezett utcai tüntetések apropóján.

Hirdetés
Hirdetés

„Jól alusznak, miután az orvosokat gyilkosoknak nevezték? Elégedettek azzal, hogy az orvosoknak, akik megmentik a haláltól a barátaikat és rokonaikat, az önök által gerjesztett és rájuk zúdított átkozódások, szitkozódások áradatával szemben is helyt kell állniuk? Beteljesültnek érzik magukat? Úgy érzik, hogy megvalósítottak valamit a mandátumuk eddigi néhány hónapja alatt? Ugyanezt akarják tenni a következő négy évben is? A forró fejükben létező ellenségeket listázzák? Még milyen célpontjaik vannak? Ki következik? Megmondhatják most, hogy készüljünk.

Lehet, eljött az ideje annak, hogy valaki megmondja, noha demokratikus módon megválasztották önöket, nem értettek meg semmit a sem a demokráciából, sem a szabadságból, sem pedig abból a kiváltságból, hogy ennek az országnak az embereit képviselhetik. Lehet, eljött az ideje, hogy önök köré egészségügyi kordont húzzanak, tudom, nem szeretik ezt a kifejezést. Lehet, eljött az ideje, hogy valaki megmondja önöknek, a szélsőségesség nem lesz megtűrve. Hölgyeim és uraim, az AUR intoleranciája nem lesz tolerálva. El tudom fogadni, hogy az emberek néha kifogynak a béketűrésből, ideiglenesen elvesztik mértékletességüket. Nem könnyű helytállni a válságban, és sok román szenved ebben az időszakban. De kedves hölgyeim, uraim, AUR-os kollégák, önök mikor veszítették el a lelküket is? Milyen sátán, milyen gonosz szellem uralja önöket, ha oda jutottak, ha a megmentőkben gyilkosokat, a védőmaszkban diktatúrát, a védőoltásban összeesküvéselméletet látnak? Hogy juthattak ide? És hogyan lehet megmenteni önöket? Ha segítségre van szükségük, szóljanak, megkapják … A civilizáltság első feltétele az, hogy lássuk meg az embert a másik emberben. Ezt toleranciának nevezik. Önöknek még nem sikerült. A tiszteletadás az első feltétele annak, hogy tiszteletet kapjon valaki”, mondotta beszédében Dan Barna, és arra figyelmeztette az AUR politikusait, keresztútnál vannak, nem kellene olyan útra lépniük, hogy a gyermekeiknek, unokáiknak emiatt szégyenkezniük kelljen később.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások