Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jól szerepel „eRománia”

Jól szerepel „eRománia” Sport

A román videójáték-fociválogatott közel áll ahhoz, hogy kijusson a londoni Európa-bajnokságra (eEURO 2021), ám ebben egyelőre Luxemburg a legnagyobb vetélytársa.

Hirdetés
Hirdetés

A románok eddigi eredményei: 3-3 Luxemburggal, 11-1 Szlovákiával, 4-1 Liechtensteinnal, 11-3 Magyarországgal. A csoport állása: Luxemburg 10 pont (32-8), Románia 10 pont (29-8), Magyarország 6 pont (18-20), Liechtenstein 0 pont (7-24), Szlovákia 0 pont (1-27). A csoportmérkőzések április 26-án zárulnak. A tíz európai csoportból továbbjutnak az első helyezettek, a második helyezettek pótselejtező tornát játszanak, és tízből hat lehet ott a londoni döntő tornán. A román csapat tavaly elődöntős volt.

A román válogatott tagjai: Adrian Urma, Andrei-Daniel Poenaru, Andrei Stefanica, Alexandru Badicioiu.

A világszerte egyre népszerűbb „fotelfoci” hivatalos elnevezése: Pro Evolution Soccer (PES). Nevezik eFootballnak is. A konzolos és PC-s sportjátékok egyik legnépszerűbb változata a régebbi FIFA nevű mellett. A mérkőzések képernyőn zajlanak, és olykor annyira élethűnek tűnnek, hogy első pillantásra az ember azt hinné, valódi focimérkőzés jeleneteit látja. Hamar kiderül, hogy a futballisták voltaképpen rajzfilmszerű, animációs alakban rohangálnak, játszanak a pályán.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük