Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Hallattak magukról

Nemrég Bukarestben zajlott a gyerek I–II. (2008–2009) korosztályú atléták fedett pályás országos bajnokságának döntője, amelyen nyolcvan hazai klub, köztük a Sepsi ISK is képviselte magát. A Horovitz Hanna által felkészített megyeszékhelyi sportolók mérlege két top tízes pozíció mellett egy 21. és egy 23. helyezés. A sportiskolás atléták legjobb eredménye Kolozsi Kristóf Árpád (2008) nevéhez fűződik, aki 800 méteren a 6. helyen végzett (2:45.35 perc). Oláh-Badi Ábel (2009) távolugrásban hetedikként zárt (3,85 m), 60 méteren pedig holtversenyben a 17. lett (9.35 mp). Sprintben Aczél Zsófia (2009) és Miklós Hunor-Imre (2009) is érdekelt volt, előbbi a 23. (9.73 mp), míg utóbbi a 21. (9.63 mp) helyen fejezte be a döntő a legnépesebb versenyszámát.

Búcsúztak a románok és a magyarok is

Hollandia 6–1 arányban megverte Magyarországot kedden, a magyar–szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, Székesfehérváron, ezzel az A-csoport győzteseként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Gera Zoltán együttese ezzel pont nélkül, csoportutolsóként zárta a tornát. A hollandok mellett az utolsó körben a románokkal gól nélküli döntetlent játszott német együttes jutott tovább a négyesből. Mivel a csoportban a hollandok, a németek és a románok is öt pontot gyűjtöttek, a hármas holtversenyt a gólkülönbség döntötte el. Egyetlen vigasza az lehet a román csapatnak, hogy vereség nélkül zárta a csoportkört, mivel ikszelt a németekkel és a hollandokkal, illetve legyőzte Magyarországot, így emelt fővel búcsúzhatott Adrian Mutu csapata. A B-csoportból elsőként a spanyol, másodikként pedig az olasz válogatott jutott a negyeddöntőbe; előbbi 2–0-ra nyert a csehek ellen, míg utóbbi 4–0-s sikert ért el a szlovénekkel szemben a 3. fordulóban.

A torna csoportköre szerda este zárult, az Eb pedig csak két hónap múlva folytatódik: május 31. – június 6. között a negyeddöntőket, elődöntőket és a finálét rendezik majd Szlovéniában és Magyarországon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük