Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bankszámlák feltörésére szakosodott hackerekből álló bűnbandát leplezett le a DIICOT

Bankszámlák feltörésére szakosodott hackerekből álló bűnbandát leplezett le a DIICOT Románia

A bukaresti törvényszék előzetes letartóztatásba helyezett pénteken egy brit állampolgárt, aki a DIICOT szerint tagja volt egy bankszámlák feltörésére szakosodott hackerekből álló bűnbandának.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) tájékoztatása értelmében csütörtökön négy házkutatást tartottak egy online pénzügyi csalással és pénzmosással kapcsolatos ügyben.

A vádhatóság szerint a 2014 végén, 2015 elején létrejött bűnbanda rosszindulatú szoftverek segítségével hozzáfért több személy bankszámlájához, amelyekről általuk kezelt számlákra utalták át pénzt.

A házkutatások nyomán hat személyt állítottak elő, közülük egy brit állampolgárt őrizetbe vettek, majd előzetes letartóztatásba helyeztek, egy román állampolgár pedig hatósági felügyelet alá került.

Az ügyészek szerint a brit állampolgár rávett két személyt, hogy bocsássanak a csoport rendelkezésére bankszámlákat, amelyeket aztán felhasználtak a pénzügyi csaláshoz. Összesen 50 tranzakciót hajtottak végre, amelyek révén 2.060.137 lejes kár keletkezett. Ebből 521.257 lejt sikerült visszaszerezni és visszajuttatni a károsultaknak.

A brit állampolgár 2017 és 2022 között három lakást vásárolt több mint 300.000 euró értékben a csalással szerzett pénzből – közölte a DIICOT.

forrás: Agerpres

fotó: pixabay.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük