Felhívás!

Az USR ügyvivő elnöke még nem döntötte el, hogy jelölteti-e magát az elnöki tisztségre

Az USR ügyvivő elnöke még nem döntötte el, hogy jelölteti-e magát az elnöki tisztségre Románia

Még nem döntötte el, hogy versenybe száll-e a párt elnöki tisztségéért – jelentette ki Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ügyvivő elnöke.

Drulă a B1 TV egyik csütörtök esti műsorában beszélt erről, rámutatva, még el kell dönteni, mikor szervezzék meg a párt kongresszusát.

“Nyilvánvaló, hogy nem maradhatunk örökké átmeneti időszakban, de ezt a döntést a járványhelyzet, a közegészségügyi helyzet és a külpolitikai helyzet függvényében fogjuk meghozni, mert szerintem az emberek belefáradtak ezekbe a pártkongresszusokba. Véleményem szerint az idén sor kerül a kongresszusra” – fejtette ki.

Elismételte, az alakulat hiteles alternatívát kíván felmutatni a politikai színtéren, és felháborodását fejezte ki amiatt, hogy egyesek az USR-t a Románok Egyesüléséért Szövetséghez (AUR) hasonlítják. Szerinte ugyanis “ég és föld a különbség” a két alakulat között.

“Nekünk vannak olyan embereink, akik megoldásokat tudnak kínálni, akik ismerik a közpolitikát, akik minisztériumokat, városházákat tudtak vezetni, míg a galeri vezető pártja mögött semmi sincs” – nyomatékosította.

Másrészt az USR tagjai mindig a demokratikus, civilizált, békés párbeszédet támogatták, míg az AUR tagjai a szélsőségektől sem riadnak vissza – tette hozzá.

Cătălin Drulă szerint az AUR a Szociáldemokrata Párt “bábuja”, amelyet fontos parlamenti szavazásokkor használ fel, és teret enged neki. Még azt sem tartotta kizártnak, hogy a szociáldemokraták arra szándékoznak felhasználni az AUR-t, hogy a 2024-es államelnöki választásokon a PSD jelöltjének megszerezzék a többi parlamenti párt támogatását azzal a felkiáltással, hogy “álljatok a jelöltünk mögé, nehogy az AUR jelöltje nyerjen”. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.