Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az USR PLUS kongresszusán csak beoltott küldöttek vehetnek részt

Az USR PLUS kongresszusán csak beoltott küldöttek vehetnek részt Románia

Dan Barna, az USR PLUS társelnöke hétfőn közölte, hogy a párt kongresszusán csak a COVID ellen beoltott küldöttek vehetnek részt. A beoltatlan küldötteket olyan személyekkel fogják helyettesíteni, akik megkapták a vakcinát, az online szavazás nem engedélyezett – tájékoztatott a politikus az USR PLUS országos politikai bürójának ülése után.

Hirdetés
Hirdetés

Barna beszámolója szerint a hétfői tanácskozáson szóba került a járvány negyedik hulláma. Mint fogalmazott, a hamis biztonságérzet időszaka után kezd egyértelművé válni, hogy a közeli országokhoz hasonlóan Romániában is növekedni fognak az esetszámok a jóval fertőzőbb Delta vírustörzs miatt.

A párt országos vezetősége eldöntötte, hogy sem az augusztus 28-i politikai bizottsági ülésen, sem az október 2-3-ára tervezett kongresszuson nem vehetnek részt beoltatlan személyek. „Az USR PLUS üzenete világos: Románia csak az oltás révén tud megszabadulni a bolygót gyötrő pandémiától. Ez a párt vezetőinek felvállalt álláspontja, és ehhez következetesen ragaszkodunk, a velünk szemben megfogalmazott szemrehányások dacára is” – tette hozzá az USR PLUS társelnöke.

„A PNL-n belül verseny folyik azért, ki tör több borsot az USR PLUS orra alá”

Dan Barna úgy nyilatkozott, jelenleg a PNL-n belül azért folyik a versengés, hogy ki tör több borsot az USR PLUS orra alá. Hozzátette ugyanakkor, hogy amíg létezik a kormányt támogató többség, addig minden döntést tiszteletben fog tartani, amit a liberálisok hoznak majd meg a kongresszusukon.

„Nincs mit hozzáfűznöm ahhoz, hogy a PNL-n belül verseny folyik azért, ki tör több borsot az USR PLUS orra alá. Ezt mindannyian látjuk. Várom, hogy lejárjon ez a szuperszeptember, amikor mindhárom párt választásokat tart, és határozottabban térjünk vissza a kormányprogramhoz, annak reformjaihoz. A többi a kampányretorika része” – jelentette ki Dan Barna.

A kormányfőhelyettest arra reagáltatták az újságírók, hogy Cristian Ghinea európai alapokért felelős miniszter korábban felvetette az USR PLUS kormányból való kivonulásának lehetőségét amiatt, hogy a PNL vezetői támadó kijelentéseket tettek Dan Barnáról, az USR PLUS elnökéről.

„Már többször elmondtam: az lenne a legegyszerűbb, ha kivonulnánk a kormányból, csakhogy a román állampolgárok bizalmat szavaztak az USR PLUS-nak, a kormányba és a parlamentbe küldtek minket, arra kértek, hogy harcoljunk Romániáért. Amíg van rá megoldás, amíg úgy érezzük, hogy hozzá tudunk járulni ahhoz a változáshoz, amelyre kétségbeesett szüksége van az országnak, addig folytatni fogjuk ezt a harcot” – mondta Barna.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük