Hirdetés
Hirdetés

Az USR PLUS kongresszusán csak beoltott küldöttek vehetnek részt

Az USR PLUS kongresszusán csak beoltott küldöttek vehetnek részt Románia

Dan Barna, az USR PLUS társelnöke hétfőn közölte, hogy a párt kongresszusán csak a COVID ellen beoltott küldöttek vehetnek részt. A beoltatlan küldötteket olyan személyekkel fogják helyettesíteni, akik megkapták a vakcinát, az online szavazás nem engedélyezett – tájékoztatott a politikus az USR PLUS országos politikai bürójának ülése után.

Hirdetés
Hirdetés

Barna beszámolója szerint a hétfői tanácskozáson szóba került a járvány negyedik hulláma. Mint fogalmazott, a hamis biztonságérzet időszaka után kezd egyértelművé válni, hogy a közeli országokhoz hasonlóan Romániában is növekedni fognak az esetszámok a jóval fertőzőbb Delta vírustörzs miatt.

A párt országos vezetősége eldöntötte, hogy sem az augusztus 28-i politikai bizottsági ülésen, sem az október 2-3-ára tervezett kongresszuson nem vehetnek részt beoltatlan személyek. “Az USR PLUS üzenete világos: Románia csak az oltás révén tud megszabadulni a bolygót gyötrő pandémiától. Ez a párt vezetőinek felvállalt álláspontja, és ehhez következetesen ragaszkodunk, a velünk szemben megfogalmazott szemrehányások dacára is” – tette hozzá az USR PLUS társelnöke.

“A PNL-n belül verseny folyik azért, ki tör több borsot az USR PLUS orra alá”

Dan Barna úgy nyilatkozott, jelenleg a PNL-n belül azért folyik a versengés, hogy ki tör több borsot az USR PLUS orra alá. Hozzátette ugyanakkor, hogy amíg létezik a kormányt támogató többség, addig minden döntést tiszteletben fog tartani, amit a liberálisok hoznak majd meg a kongresszusukon.

“Nincs mit hozzáfűznöm ahhoz, hogy a PNL-n belül verseny folyik azért, ki tör több borsot az USR PLUS orra alá. Ezt mindannyian látjuk. Várom, hogy lejárjon ez a szuperszeptember, amikor mindhárom párt választásokat tart, és határozottabban térjünk vissza a kormányprogramhoz, annak reformjaihoz. A többi a kampányretorika része” – jelentette ki Dan Barna.

A kormányfőhelyettest arra reagáltatták az újságírók, hogy Cristian Ghinea európai alapokért felelős miniszter korábban felvetette az USR PLUS kormányból való kivonulásának lehetőségét amiatt, hogy a PNL vezetői támadó kijelentéseket tettek Dan Barnáról, az USR PLUS elnökéről.

“Már többször elmondtam: az lenne a legegyszerűbb, ha kivonulnánk a kormányból, csakhogy a román állampolgárok bizalmat szavaztak az USR PLUS-nak, a kormányba és a parlamentbe küldtek minket, arra kértek, hogy harcoljunk Romániáért. Amíg van rá megoldás, amíg úgy érezzük, hogy hozzá tudunk járulni ahhoz a változáshoz, amelyre kétségbeesett szüksége van az országnak, addig folytatni fogjuk ezt a harcot” – mondta Barna.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük