Az RMDSZ is helyet kaphat az új kormányban, ha sikerül megbuktatni a Dăncilă-kabinetet

Az RMDSZ is helyet kaphat az új kormányban, ha sikerül megbuktatni a Dăncilă-kabinetet Románia

A Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) van kormányprogramja, kidolgozott egy költségvetés-tervezetet 2019-re, nyitott a tárgyalásra, és tiszteletben tartja az európai értékeket, az RMDSZ-nek tehát már nincs mentsége arra, hogy ne szavazza meg a bizalmatlansági indítványt – véli Florin Cîţu liberális szenátor.

A PNL-s törvényhozó pénteken azt mondta, amennyiben a parlament elfogadja a bizalmatlansági indítványt, és a Viorica Dăncilă vezette kormány megbukik, a következő kabinetben RMDSZ-es miniszterek is helyet kaphatnak.

“A szavazást követően mindenről lehet tárgyalni, az új kabinetben RMDSZ-es miniszterek is helyet kaphatnak. (…) Van kormányprogramunk, nyitottak vagyunk a tárgyalásra, tiszteletben tartjuk az európai értékeket – nem tudom, milyen mentséget találhatnak még RMDSZ-es kollégáink” – fogalmazott Florin Cîţu.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője, Ionuţ Moşteanu szerint “a szavazás napjáig zajlani fognak a tárgyalások azokkal a pártokkal és törvényhozókkal, akik megszavazhatják a bizalmatlansági indítványt”.

A Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselője, Robert Turcescu arra biztatta az RMDSZ képviselőit és szenátorait, mielőtt döntenének, hogy támogatják-e vagy sem az ellenzék kezdeményezését, egyeztessenek szavazótáborukkal.

“Én nem hiszem, hogy a romániai magyarok elégedettek lennének a Dăncilă-kabinettel, hogy nem szégyellik ezt a fajta kormányzást. Az RMDSZ-nek párbeszédet kellene folytatnia saját szavazótáborával, mielőtt kizárólag politikai szempontok alapján döntene. Én azt hiszem, az emberek azt mondják majd nekik, hogy szavazzák meg a bizalmatlansági indítványt” – fogalmazott Turcescu.

A Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Népi Mozgalom Párt pénteken terjesztette a parlament elé a kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 15., 14:40
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Na umederáj,megint elhúzzák a mézesmadzagot a szátok előtt,nekünk pedig majd a nótánkat.Kaptok majd 1-2 csontikát és ennyi.Ki hisz még a mesékbe?