Felhívás!

Az összes iskolát bezárják Ilfov megyében, miután a fertőzöttség meghaladta a 15 ezreléket

Az összes iskolát bezárják Ilfov megyében, miután a fertőzöttség meghaladta a 15 ezreléket Románia

A közegészségügyi igazgatóság (DSP) ajánlása alapján hétfőtől minden iskolát bezárnak Ilfov megyében. Az intézkedést azt követően rendelték el, hogy a megbetegedések száma elérte az ezer lakosra jutó 15,48 esetet. Vannak olyan települések is, ahol a fertőzési arány a 20 ezreléket is meghaladta.

A DSP a megye összes iskolájának hivatalos átiratot küldött, amelyben arra kéri őket, hogy térjenek át online oktatásra. A következőkben minden iskola összehív egy értekezletet, hogy meghozza a döntést.

A hatóságok szerint az intézkedésre azért van szükség, mert a fertőzési arány továbbra is emelkedik. Az Ilfov megyei tanfelügyelőség egyetértett a döntéssel.

Ilfovban az előfordulási arány meghaladta a 15-öt ezer lakosra vetítve. Egyes településeken a fertőzési arány meghaladta a 20 ezreléket is, Corbeancán például 21,75 ezrelék.

Sorin Cîmpeanu ügyvivő oktatási miniszter kedden közölte, hogy Ilfovban 17 iskola kérvényezte a fizikai jelenléttel való oktatás felfüggesztését, további nyolc oktatási intézmény pedig a DSP engedélyével függesztette fel a tevékenységet. Bukarestben az iskolák egynegyede zárt be.

Szerdától több mint 300 iskola költöztette az internetre az oktatást országszerte. Ezek kevesebb mint egynegyedét záratta be a megyei közegészségügyi igazgatóság a közösségben megjelent fertőzés miatt, többségüknél a tanintézmény vezetése saját hatáskörben döntött a távoktatásra történő áttérésről, arra hivatkozva, hogy a szülők félnek az iskolába engedni a diákokat a fertőzésveszély miatt.

A média beszámolói szerint a kormány hiába próbálta az oltáskampányt azzal népszerűsíteni, hogy engedélyezte a jelenléti oktatás folytatását a beoltott diákok és tanárok számára azokban az osztályokban, ahol felütötte fejét a fertőzés: az intézményvezetők számára egyszerűbb megoldás az egész iskola bezárása.

(Digi24/MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások