Felhívás!

Az összes alkalmazott számára kötelezővé tenné a Covid-igazolványt az USR

Az összes alkalmazott számára kötelezővé tenné a Covid-igazolványt az USR Románia

Az állami és a magánszférában dolgozó valamennyi alkalmazott számára kötelezővé tenné a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) az uniós digitális igazolványt.

A párt szerdán közölte, hogy benyújtotta a képviselőházba a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvénytervezetet módosító indítványát.

Az USR javaslata szerint az oltatlan alkalmazottak heti kétszeri tesztelésének költségeit 60 napig az állam állja. Ha ez idő alatt az alkalmazottat teljeskörűen beoltják, akkor többé nincs szükség a rendszeres tesztelésére. Ha ez nem történik meg, akkor a 60 nap eltelte után ki kell fizetnie a heti kétszeri tesztelésének a költségeit. Ha az alkalmazott ezt megtagadja, akkor a munkaszerződését felfüggeszthetik.

Közleményében az USR sürgetőnek nevezte a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvénytervezet elfogadását. A párt szerint a zárt helyiségekben egyidőben tartózkodó személyek létszámkorlátozása az egyik leghatékonyabb módja a fertőzések megakadályozásának.

Emlékeztetnek arra is, hogy a betegségen frissen átesett, illetve a beoltott személyek 90 százalékkal kisebb valószínűséggel kerülnek kórházba.

Az USR ugyanakkor úgy véli: a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése növeli az oltakozási hajlandóságot a lakosság körében. Így a jogszabály hatályba lépése nem csak rövid távon (a munkahelyi fertőzések megelőzésével), hanem hosszú távon is segít a járvány megfékezésében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások