Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az EU Bíróságához fordulna Liviu Dragnea a PSD új vezetőségének megválasztása ügyében

Az EU Bíróságához fordulna Liviu Dragnea a PSD új vezetőségének megválasztása ügyében Románia

Az Európai Unió Bíróságához kíván fordulni Liviu Dragnea volt szociáldemokrata pártelnök abban az ügyben, amelyben megfellebbezte a párt június 29-e kongresszusa nyomán tisztségbe iktatott új vezetőséget.

Hirdetés
Hirdetés

A jelenleg fellebbviteli szakaszban levő perben az illetékes bíró csütörtökön közölte, hogy több igénylést is benyújtottak az üggyel kapcsolatban, amelyek közül az egyikben azt kéri Liviu Dragnea, hogy forduljanak az Európai Unió Bíróságához. Arról nem nyilatkozott a bíró, hogy konkrétan mire vonatkozik a kérelem. Végül október 31-ére halasztották a tárgyalást, hogy valamennyi fél tájékozódhasson a benyújtott okiratokról.

Dragnea nem volt jelen a tárgyalóteremben, az ügyvédje képviselte.

Augusztus 9-én a bukaresti törvényszék elutasította Liviu Dragnea beavatkozási kérelmét, amelyet a PSD azon peréhez nyújtott be, amelyben az alakulat a párt alapszabálya módosításainak és az új vezetőség bejegyzésének jóváhagyását kérte. Dragnea eme igénylésének köze van a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatósággal kapcsolatos perhez, amelyben a volt PSD-elnököt három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Dragnea azzal érvel, hogy a bírák döntése értelmében az ügyben érintett két nő fiktív alkalmazásával csalás történt, ennélfogva a PSD Teleorman megyei szervezete, ahol a két nő valójában dolgozott, törvénytelenül folytatta tevékenységét 2006 és 2012 között, ezért fel kellene számolni a szervezetet. A volt pártelnök állítása szerint továbbá a Szociáldemokrata Pártot is fel kell számolni, mivel a június 29-i kongresszuson – amelyen megválasztották a párt új vezetőségét és módosították az alapszabályt – a Teleorman megyei szervezet küldöttjei is szavaztak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük