Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt napokban öt beteg halt meg kórházi fertőzés miatt Marosvásárhelyen

Az elmúlt napokban öt beteg halt meg kórházi fertőzés miatt Marosvásárhelyen Románia

Az elmúlt napokban a Maros Megyei Klinikai Kórházban hat kórházi fertőzéses esetet jegyeztek, öt beteg meghalt a fertőzés miatt – közölte szombati marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Adriana Pistol egészségügyi államtitkár.

Tájékoztatása szerint az elhunyt betegeket korábban többször is kezelték kórházban, több műtéten is átestek, és antibiotikumoknak ellenálló kórokozók fertőzték meg őket.

Az államtitkár elmondta, hogy az esetekről pénteken értesült, és úgy döntött, hogy sürgősen Marosvásárhelyre utazik egyeztetni a kórház vezetőségével a teendőkről.

Beszámolója szerint a szombati ellenőrzéseken kiderült, hogy a kórház intenzív osztálya „nem nyújt optimális feltételeket” a betegellátáshoz. Kórtermeiben már csütörtök óta szünetel a betegfelvétel, és elkezdték a fertőtlenítésüket. A pácienseket ideiglenesen más kórtermekbe költöztetik.

Az államtitkár elmondta, hogy az intenzív osztályon ápolt összes betegen bakteriológiai szűrést végeznek, hogy feltárják az esetleges további kórházi fertőzéseket. Emellett döntés született arról, hogy ezentúl szűrik az intenzív osztály személyzetét és az újonnan felvett pácienseket is.

Adriana Pistol a sajtótájékoztatón megjegyezte: a Maros Megyei Klinikai Kórház a kis számú hazai egészségügyi intézmények közé tartozik, amelyek jelenti a kórházi fertőzéses eseteket.

„Szeretném tájékoztatni Maros megye lakóit, hogy a kórház mindent megtesz a további fertőzéses esetek megelőzéséért. A lakosságnak bíznia kell ebben az egészségügyi intézményben, annál is inkább, mivel itt nagy nyitottságot tapasztaltunk a betegellátás a lehető legnagyobb mértékű javítására” – jelentette ki az államtitkár. 

forrás: Agerpres

fotó: Spitalul Clinic Județean Mureș/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük