Felhívás!

Az egészségügyi miniszter szerint módosítani kell a kórházak finanszírozásának módján

Az egészségügyi miniszter szerint módosítani kell a kórházak finanszírozásának módján Románia

Sorina Pintea egészségügyi miniszter szerint újra kell tárgyalni a kórházak finanszírozásának módját úgy, hogy a jól teljesítő egészségügyi intézményeket “díjazzák”, a gyenge eredményeket felmutatók pedig “büntetésben részesüljenek”.

“Végül is minket a páciens érdekel, tehát ha a betegek szempontjából jó eredményt érsz el, megfelelő finanszírozásban részesülsz, ha nem…Tárgyalunk tehát erről, több mutatót fogunk majd figyelembe venni” – fogalmazott a tárcavezető egy hétfői gyógyszerészeti konferencián, hozzátéve, értékeléskor többek között olyan szempontokat tartanak szem előtt, mint a kezelt betegek száma, a kezelés révén meggyógyult betegek száma vagy a különféle országos programokba bevont páciensek száma.

A miniszter hangsúlyozta, nem merül fel annak a lehetősége, hogy kórházakat zárjanak be, vagy hogy bizonyos intézményektől teljesen megvonják a finanszírozást, de valamilyen módon rá akarják irányítani a figyelmet a gyengén teljesítő kórházakra.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. június 4., 16:32
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Közben sorra halnak a gyógyítható betegek! A beteg egyforma, viszont a korházak felszereltsége és az orvosok felkészültsége nagyon változó!