Felhívás!

Az egészségügyi miniszter három lehetséges módozatot dolgozott ki a tanulók beoltására

Az egészségügyi miniszter három lehetséges módozatot dolgozott ki a tanulók beoltására Románia

A tanulók iskolai keretek közötti beoltására három lehetséges módozatot dolgoztak ki – mondta Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter a Digi24 hétfő esti műsorában.

“Ahol ez lehetséges, és ahol van iskolaorvosi rendelő, iskolaorvos és megfelelő felszerelés, ott az oltóközpontokat is meg lehet szervezni. Ahol az infrastruktúra vagy a személyzet nem teszi ezt lehetővé, ott mobil oltócsapatot lehet kérni az oltóközpontokból. Főleg városokban vannak olyan oltóközpontok, amelyeknek megvan kapacitásuk arra, hogy iskolákba küldjenek mobil csapatokat, mert jelenleg nincs túl sok munkájuk. Azokban az iskolákban, amelyek közvetlen közelében működik oltópont, az iskola képviselői tájékoztatják és beosztják a gyerekeket, a szülőket és a tanárokat az oltásra” – magyarázta Mihăilă.

A miniszter úgy vélekedett, hogy a szülőknek tájékoztatást kellene kérniük az iskolától a tanárok beoltottságát illetően.

Már több mint 370 oltási igazolás hitelességével kapcsolatban merült fel gyanú

Ioana Mihăilă arról is beszélt, hogy már több mint 370 oltási igazolás hitelességével kapcsolatban merült fel gyanú, és ezeket mind jelezték a rendőrségnek.

Mihăilă beszámolója szerint a COVID-igazolványok érvénybe lépésekor, vagyis július elsején létrejött az Országos Közegészségügyi Intézet keretében egy munkacsoport, amely az oltási igazolványok hitelességét ellenőrzi. Az azóta eltelt két hónap alatt már több mint 370 oltási igazolvány hitelességével kapcsolatban merültek fel kételyek. Ezeket az eseteket a rendőrségnek, illetve az ügyészségnek jelentik – mondta a miniszter a Digi24 műsorában.

A hamis oltási igazolványok botrányával kapcsolatban Mihăilă kifejtette, a dokumentumokat kiállító egészségügyi személyzet vétkes, de a vétkességet bizonyítani és büntetni kell.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.