Felhívás!

Megújul az Állomás negyedi tó és környéke

Megújul az Állomás negyedi tó és környéke Kovászna megye

Az Állomás negyedi tó és környékének rendezését június közepén kezdték el a régészeti feltárási munkálatokkal, amely az építési engedély kibocsátásának feltétele volt. Ezt a feltételt a Székely Nemzeti Múzeum szakemberei határidő előtt teljesítették.

A feltárással egyidejűleg lezajlott a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására is, amelyet helyi vállalkozások nyertek meg. A Kulturális Minisztérium feltételként szabta meg, hogy a munkálatok továbbra is régészeti felügyelet mellett történjenek, így amint megkötik az erre vonatkozó szerződést, elkezdődhetnek a munkálatok.

Első lépésként területrendezésre kerül sor, megerősítik és szigetelni fogják a tó medrét, a vízveszteség pótlására szivattyúkat használnak, így alkalmas lesz a csónakázásra.

A tervek szerint a tó és környékének helyreállításával közel háromhektárnyi zöldövezetet alakítanak ki, sétányokat, kávézót és illemhelyet építenek, de lesz egy tartán bevonatú futópálya, kosárlabda- és futballpálya is. Parkolóhelyeket alakítanak ki, köztéri vezeték nélküli internethálózatot tesznek elérhetővé, a kialakított park fotovoltaikus panelekkel és LED-technológiával lesz megvilágítva és biztonsági kamerákkal ellátva.

A műszaki tervet több rendben módosítani kellett a szigorú szabályok miatt, ezért a munkálatok csak most kezdődhetnek el.

A közel 18 millió lejes beruházásnak a tervek szerint 2023 decemberéig kell megvalósulnia, a pályázattal kapcsolatos további részletek ITT olvashatók.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. augusztus 31., 13:51
    ÉRTÉKELÉS: 3

    2milliobol is rendbe lehetett volna szedni csak akkor nem jutott volna senkinek belőle! Így a 18 bol jut mindenkinek csak az a egyetlen baj hogy a mi pénzünkből költekeznek.