Felhívás!

Az AUR nem igazolja Francisc Tobă mandátumát

Az AUR nem igazolja Francisc Tobă mandátumát Románia

Úgy döntöttek, hogy nem igazolják Francisc Tobă mandátumát, miután “felmerült a gyanú”, hogy részt vett az 1989-es forradalom elfojtására tett kísérletben – jelentette be szombaton George Simion, a Románok Egységéért Szövetség (AUR) társelnöke.

Simion úgy fogalmazott, hogy “nehéz döntés volt”, de számukra fontosabb, hogy “korrektek és becsületesek” legyenek, és “ne kövessenek el hibákat”.

Hozzátette, hogy az AUR-nak gyanúi vannak Francisc Toba ezredes ügyében, és azt mondta: nem akarták, hogy kétségek merüljenek fel a parlamentbe bejutott párttagokkal kapcsolatban.

Kifejtette: a kampány alatt, amikor “sárral fröcskölték be” a pártot, “semmire sem volt idő”, de most átnézték a listákat, és bár “az esetek nagy része nem igazolódott be”, Tobánál nem világosak a dolgok, inkább lemondanak róla.

Simion felkérte a párt tagságát, hogy jelezzék, ha “árulók” kerültek a pártba.

A Temesvár Társaság elnöke felszólította az AUR társelnökét, George Simiont, hogy alakulata határolódjon el két frissen megválasztott törvényhozójától, Francisc Tobától, valamint Nicolae Romantól, akik – állítja a szervezet – részt vettek az 1989-es forradalom elfojtására tett kísérletben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 19., 15:59
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Ilyen Franciskók és leszármazottjaik sokan vannak a parlamentben! Hány besugó, szekus bújtató, van jelenleg is bársonyszékben Kézdi és környékén is!!!!🙄🤔

 • User
  Dátum: 2020. december 20., 12:39
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Emberölèsèrt a jutalma több ezer lejes fizetès, speciàlis nyögdìj ès mindezt 31 ève!!! Ez Ró mània! Itt soha sem lesz rend! Hànyingerem van az ilyen emberektől! Ki/kik àllhatnak a hàta mögött?! Kivègezni az egèszet!!!!!!