Felhívás!

Az alkotmánybíróság szeptember 28-án tárgyalja a kormányfő beadványát

Az alkotmánybíróság szeptember 28-án tárgyalja a kormányfő beadványát Románia

Az alkotmánybíróság szeptember 28-án tárgyalja a miniszterelnöki beadványt, amely szerint az USR PLUS és az AUR által benyújtott bizalmatlansági indítvány kapcsán alkotmányos természetű jogi konfliktus állt elő a parlament és a kormány között – nyilatkozták csütörtökön az Agerpres hírügynökségnek a taláros testület képviselői.

A feleknek szerdáig kellett beküldeniük állásfoglalásukat az ügyben a testületnek.

Florin Cîţu kormányfő a múlt héten nyújtotta be beadványát az alkotmánybírósághoz.

Szeptember 29. után döntenek Anca Dragu panaszáról

Az alkotmánybíróság csütörtökön úgy döntött, hogy a kormánynak és a parlamentnek szeptember 29-ig kell elküldenie az álláspontját Anca Dragu alkotmányjogi panaszával kapcsolatban.

A szenátus elnökének beadványa szerint a miniszterelnök megsértette az alkotmány előírásait azáltal, hogy elmulasztott bizalmi szavazást kérni a parlamenttől a kabinet politikai összetételének módosulása után. A kormány politikai összetétele az USR PLUS minisztereinek lemondásával változott meg.

Anca Dragu szerdán azt nyilatkozta: arra a kérte az alkotmánybíróságot, hogy kötelezze a miniszterelnököt a távozó tárcavezetők helyére javasolt miniszterjelöltek listájának parlament elé terjesztésére.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.