Felhívás!

Beperelik a tanügyi szakszervezetek a kormányt, ha a pedagógusoknak kell kifizetni a tesztelést

Beperelik a tanügyi szakszervezetek a kormányt, ha a pedagógusoknak kell kifizetni a tesztelést Románia

Bepereli a kormányt a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége és a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség, ha arra kötelezik az oltatlan pedagógusokat, hogy saját költségükön rendszeresen teszteltessék magukat.

A két szervet közös csütörtöki közleménye a miniszterelnök figyelmébe ajánlja a munkatörvénykönyv 175. cikkelyének negyedik bekezdését, amely szerint a munkahelyi egészséget és biztonságot szavatoló intézkedések nem járhatnak az alkalmazottak anyagi megterhelésével. A szakszervezetek szerint a jogszabály alapján az államnak meg kell térítenie a pedagógusoknak a tesztelés költségeit.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a kormány korábban a lakosság hetven százalékának immunizálását tűzte ki célul, ám ettől az ország még messze áll.

“A kormány kudarcának árát nem a tanügyi alkalmazottakkal kell megfizettetni. Tekintettel a fentiekre, illetve arra, hogy a tanügyi alkalmazottak több mint hatvan százaléka már be van oltva, törvénytelen és erkölcstelen bármilyen jogszabály, amelyik bevezeti a saját költségen történő tesztelést” – zárul a közlemény.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. szeptember 16., 21:30
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A nép még meddig türi?! Járvány van,de azért mi hülyeséget összehordanak….
  Melyik suliban van melegvíz,wc papír?! A járvány kezdete előtt a tanári wc ben sem volt papír!😁 Most 1 ből mennyire gondunkat viselik!!!

 • User
  Dátum: 2021. szeptember 17., 22:32
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A baróti helyzethez hasonlóan nemcsak oltásgondok vannak a tanügyben! A baróti iskolamizériához sem lehet legalább hozzászólni!!! Legtöbb esetet falun még lenyelik az emberek, de városon kezd betelni a pohár a sok pártigazgató kinevezésével! A tét a sok pénz amit igazgatók és polgármesterek csapolgatnak több mint 30 éve! Régebb kevesebbet loptak, kevesebben, most igazi sport lett ez a jelenség!!! Régebb senkinek sem tünt fel, hogy az igazgató háza az iskolafelújítás során,ugyanolyan színűre szépült meg😆😂Manapság durvábbak a résztvevők,együtt nyaralnak, házakat építtetnek, luxusautókat vásárolnak a lopott pénzből! Az alkalmazottakat megválogatják/szelektálják, megfélemlítik! A szakszervezet lapít! Őket is ezek irányítják! Ki válassza a vezéreket?! Kik ők?! Profitorok……