Felhívás!

Arafatnak tulajdonított hamis üzenetet terjesztenek az interneten

Arafatnak tulajdonított hamis üzenetet terjesztenek az interneten Románia

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) egy hamis üzenetre hívja fel a figyelmet, amelyet Raed Arafat államtitkárnak tulajdonítanak. A GCS szerint a szöveg célja azt a benyomást kelteni, mintha a közegészségügyi igazgatóságokat arra kérnék, hogy jelentsenek hamis fertőzési és halálozási adatokat.

A katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetőjének, Raed Arafatnak tulajdonított üzenetet a gsc@mai.gav.ro e-mail címről küldtél el, ez a cím pedig nem tartozik egyik kormányintézményhez sem, de hasonló betűket használ, mint a kormány számára fenntartott internetes domain alkotóbetűi (mai.gov.ro)

„A szöveg célja azt a benyomást kelteni, hogy a közegészségügyi igazgatóságok tetszés szerint jelenthetik a fertőzések és halálesetek számát. Az üzenet hamis, és kérjük a jóhiszemű médiát, hogy ne népszerűsítse az ilyen típusú üzeneteket, amelyek kifejezetten azért hoznak létre, hogy elültessék a gondolatot az emberekben, miszerint a nyilvánosan jelentett adatok nem valósak” – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások