Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Arafat: nem mondok le, de ha le akarnak váltani, tegyék

Arafat: nem mondok le, de ha le akarnak váltani, tegyék Románia

Raed Arafat, az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) vezetője vasárnap este kijelentette, ő nem fogja benyújtani lemondását, de ha le akarják váltani, megtehetik, „nincs hozzáragasztva a székéhez”.

Hirdetés
Hirdetés

„Mondtam már, nem vagyok hozzáragasztva a székhez, én nem mondok le, de ha valaki le akar váltani, megteheti” – mondta Arafat az Antena 3 vasárnap esti műsorában.

Kifejtette, az elmúlt időszak erőteljes támadásai nyomán úgy véli, vagy vállalja valaki, hogy meneszti, mert már nem az ő elképzeléseire van szükség, és hoznak helyette valaki okosabbat, vagy fiatalabbat, vagy pedig támogatják őt és együtt dolgoznak vele, mert a sürgősségi rendszernek szüksége van támogatásra.

„Ha meg akarják változtatni a rendszert, el kell magyarázzák a lakosságnak, milyen módon változtatnak: behozzák a magánszférát, amely a közpénzeket felhasználva végez el bizonyos tevékenységeket a közszféra struktúrái, a mentőszolgálat, a SMURD helyett. Ez azt jelenti, hogy néhány éven belül el fog tűnni a közszféra” – tette hozzá Arafat.

Ellenőrzéseket tartanak a belügyminisztérium minden alegységénél

Valamennyi belügyminisztériumi struktúránál ellenőrzéseket tartanak, beleértve a katasztrófavédelmi főigazgatóságot (DSU) is, és ez az ellenőrzés olyan döntéseket eredményezhet, amelyek Raed Arafatot, a DSU vezetőjét is érinthetik – nyilatkozta hétfőn Marcel Vela belügyminiszter.

Vela azt mondta, nem kifejezetten Arafat munkáját, hanem a teljes katasztrófavédelmi osztály tevékenységét górcső alá veszik. „A DSU teljes aktivitása fontos Románia számára, mert nem Raed Arafat végzi el szükség esetén a mentést, hanem a DSU szakemberei. Én nem hiszem, hogy egy emberből állna Románia vagy a DSU, mint ahogy a minisztérium sem egyetlen politikusból áll” – mondta Vela.

A belügyminisztériumi ellenőrzések a szaktárca minden alegységére kiterjednek: a katasztrófavédelem után a csendőrséget, a határrendészetet és a közlekedésrendészetet is megvizsgálják.

Az ellenőrzést már folyó hét végéig lebonyolíthatják, tette hozzá a belügyminiszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. december 9., 18:45
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A Colectiv tragédiánál Arafat is levizsgázott! Ha segíteni akar húzzon haza Szíriába ott elkelne a segítség a fajtáinál akik tömegesen jönnek hozzánk „látogatóba”!

  • User
   Dátum: 2019. december 10., 0:44
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Szóval amíg a SMURD-ot létrehozta és segített az emberek jó volt, most aztán hirtelen húzzon haza? Szép hozzáállás. Nekem se tetszik, ahogy a Collectiv felvételén viselkedett, se ez a görcsös ragaszkodása a székhez, de azért ez a reakció, hogy is mondjam, nagyon mai. M1-es.