Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Arafat: katasztrófa esetén legelsősorban egymáson kell segíteniük az embereknek

Arafat: katasztrófa esetén legelsősorban egymáson kell segíteniük az embereknek Románia

Az egyszerű ember felelősségére hívta fel a figyelmet Raed Arafat államtitkár szerdán a Világbank és az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (DGSU) által szervezett Understanding Risk Europe című konferencián, és kifejtette: nagyon fontos, hogy segítsenek egymáson az emberek.

Hirdetés
Hirdetés

A DGSU vezetője azt mondta: bár jelentősen javult a felszerelés, egyre több a felkészült szakember, egy katasztrófára soha nem lehet teljes mértékben felkészülni.

“Egy katasztrófára soha nem készülhet fel tökéletesen egy ország. A lakosságnak meg kell értenie, hogy a katasztrófa a szolidaritást hozza előtérbe (…), nagyon fontos, hogy az emberek segítsenek egymásnak és működjenek együtt a hatóságokkal” – mondta Arafat.

Kérdésre válaszolva az államtitkár azt mondta: nem ő dönti el, hogy marad-e ebben a kormányban vagy sem.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 29., 20:58
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Alkalmam volt találkozni vele mint önkéntes másfél éve.Ami megragadott az egyszerűsége, nyitottsága volt,habozás nélkül ajánlotta fel hogy bármikor fordulhatunk hozzá ha gond van.Arafat doktor nélkül nem létezne sem a SMURD sem az önkéntesek akik országszerte a SMURDnál teljesítenek szolgálatot, segítve ahol kell.Meg tudta mutatni hogy igenis a semmiből is lehet építeni és alkotni valamit ami embereken segít.Sok ilyen emberre lenne szüksége az országnak.