Felhívás!

Arafat: jövő nyárig nem nyugodhatunk meg, meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal

Arafat: jövő nyárig nem nyugodhatunk meg, meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal Románia

Legkorábban jövő tavasszal vagy nyáron szabadulhatunk meg a koronavírustól, ezért meg kell tanulnunk együtt élni vele – jelentette ki vasárnap Raed Arafat államtitkár.

Egy esetleges vakcináról szólva Arafat elmondta, február-március előtt nem valószínű, hogy elkezdődhet a népesség tömeges beoltása, és ez is csak abban az esetben valósulhat meg, ha a jövő év elején megkezdődik az oltás árusítása és szétosztása.

“Komoly logisztikai kihívásról van szó. Világszintű szervezésre van szükség. Románia szerencsére egy uniós mechanizmuson keresztül fog hozzájutni a vakcinához. Tehát nem vagyunk egyedül ebben a helyzetben, és ez nagyon jó. Az egészségügyi minisztérium percről percre követi a helyzetet, és amikor elkezdődik a vakcina szétosztása, mi is megkapjuk a magunk részét minden uniós szinten szétosztott szállítmányból” – mondta Raed Arafat.

A katasztrófavédelmi főosztály vezetője arról is beszélt, hogy az embereknek meg kell tanulniuk együtt élni a vírussal, legalább jövő év nyaráig.

“A járványhelyzet alakulását illetően, úgy gondolom, hogy legalább jövő év tavaszáig, nyaráig nem lehetünk nyugodtak. Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal, betartva a szabályokat. (…) Ha le tudunk mondani az életünk bizonyos részeiről, anélkül, hogy jelentős hatással lennénk rá, akkor lehetséges, hogy jól jövünk majd ki a dologból jövő tavasszal vagy nyáron” – fogalmazott Arafat.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 26., 18:09
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Túl sok a feltételes mód. Ha jók leszünk,ha viseljük a maszkot, ha megtartjuk a távolságot,ha kezet mosunk minél gyakrabban,ha elzárkózunk, ha meg esszük a tejbe papit és sorolhatnám akkor talán. Van egy nóta- elment a madárka vissza jön tavaszra, ha tavaszra nem jön búza pirulásra, de HA akkor sem jön, bizony SOHA SEM JÖN. Tanúlságos.