Felhívás!

Arafat: jelenleg nagyon jó a járványhelyzet, de nehéz előre megmondani, milyen lesz ősszel

Arafat: jelenleg nagyon jó a járványhelyzet, de nehéz előre megmondani, milyen lesz ősszel Románia

Romániában jelenleg nagyon jó a járványhelyzet, azonban továbbra is az oltás jelenti a megoldást a koronavírus Delta és Delta plusz mutációjának a terjedése miatt, jelentette ki kedd este Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője.

“Az embereknek jobban kell tájékozódniuk, megbízható, hivatalos forrásokból. Olvashatnak, amit akarnak, de olvassák el a szakemberek hivatalos javaslatait is. Az, hogy most jól vagyunk járványügyileg, nem jelenti azt, hogy egy bizonyos idő múlva is jól leszünk. Az egészségügyi miniszter is elmondta, hogy a Delta és a Delta plusz variáns terjedőben van, és problémát jelent, és, hogy az oltás marad a megoldás” – jelentette ki Arafat a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette, jelenleg Románia nagyon jól áll a járványhelyzet szempontjából, az esetek számát, a kórházba beutaltak, illetve a naponta regisztrált halálesetek számát tekintve, azonban nagyon nehéz előre látni, hogy milyen lesz a járványhelyzet ősszel. Ez a vírus új mutációitól és a beoltottak számától függ majd, szögezte le.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.