Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Arafat a választások után fejti ki álláspontját a Colectiv-felvételek kapcsán

Arafat a választások után fejti ki álláspontját a Colectiv-felvételek kapcsán Románia

A Colectiv áldozataira való megemlékezés és az államelnöki választások után fogja kifejteni álláspontját a sajtóban megjelent, a Colectiv klubban bekövetkezett tűzvész utáni mentőakcióról készült felvételekről, jelentette ki Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője, és megemlítette, hogy “konkrét válasza van minden felvetett kérdésre”.

Hirdetés
Hirdetés

‘Tekintve, hogy közeledik a Colectiv-megemlékezés, amit tisztelettel kell kezelni, illetve az államelnöki választás is, úgy vélem, jobb, ha ezen események után fejtem ki álláspontomat az ügyben. Ha most tenném meg, azzal csak megzavarnám ezeket az eseményeket. Biztosítok azonban mindenkit afelől, hogy konkrét válaszom van minden felvetett kérdésre és meg is fogom osztani álláspontomat a közvéleménnyel” – írta Raed Arafat csütörtök esti Facebook-bejegyzésében.

Nyomatékosította, miután a sajtóban megjelentek az illető felvételek, felkérte a Bukarest-Ilfov Katasztrófavédelmi Felügyelőségtől és az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőségtől a kollégáit, hogy “magyarázzák el a nyilvánosság előtt” a helyzetet és sajtótájékoztató keretében válaszoljanak ‘az illető felvételek állítólagos elrejtése miatt’ a bevetésen résztvevőket és a két intézményt ért vádakra.

“A tűzoltókollégák által a sajtótájékoztatón bemutatott információk valósak és korrektek. Tudom, hogy azt várják el tőlem, hogy személyesen álljak a nyilvánosság elé, főként, mert a sajtóban az a felvetés is megjelent, hogy én is rejtegettem az illető felvételeket, és ez a hipotézis tartja magát annak ellenére, hogy mind az IGSU vezetősége, mind Pop tábornok elmondta, ezek a felvételek nem jutottak el hozzám. Más szóval, nem rejtegethettem olyasmit, aminek nem is voltam birtokában” – fűzte hozzá Arafat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük