Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE/Arafat: a kereszt alakú bóják messziről jelzik a veszélyt, jól láthatók és figyelemfelkeltők

FRISSÍTVE/Arafat: a kereszt alakú bóják messziről jelzik a veszélyt, jól láthatók és figyelemfelkeltők Románia

A sírkereszt alakú bóják szerepe, hogy jól láthatóan jelezzék azokat a veszélyes helyeket, amelyeken a legtöbb vízbefúlás történt az elmúlt években – közölte hétfőn a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

Raed Arafat Facebook-bejegyzésben reagált a felső részükön keresztet formázó bójákat ért bírálatokra. Azt írta, ezekkel a cél felhívni a veszélyre a tengerben fürdőzők figyelmét, a piros kereszt ugyanis sokkal inkább szembetűnő, mint egy, a vízen lebegő labda. „Megközelítve őket a rajtuk levő figyelmeztető szöveget is el lehet olvasni, amely felhívja a figyelmet arra, hogy túl közel kerültél a veszélyhez” – magyarázta a katasztrófavédelem vezetője.

Mint írta, öt ilyen bóját oszottak szét, kettőt Mamaián, egyet Eforie Nord, egyet Eforie Sud, egyet Vama Veche és egyet Saturn üdülőtelepen.

„Minden bizonnyal sokkal kevésbé traumatikus egy keresztet formázó bóját látni, mint a gyerekeddel együtt végignézni, ahogyan egy vízbefúltat kihoznak a tengerből és próbálják újraéleszteni” – fogalmazott Arafat.

A DSU vezetője alaptalannak tartja a részben a vízi mentők részéről érkező támadásokat, hangsúlyozva, hogy az ilyen reakciók csak aláássák a lakosság érdekeit szolgáló kezdeményezéseket. 

FRISSÍTÉS: Araft szerint a kezdeményezést „megölték, kész, vége”

A sírkereszt alakú bóják elhelyezésére vonatkozó kezdeményezést „megölték, kész, vége” – jelentette ki kedden a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.

Raed Arafatot arról kérdezték az újságírók, kitől származott a felső részükön keresztet formázó bóják ötlete, amelyet oly sok bírálat ért. A DSU vezetője válaszában nyomatékosította, hogy túl sokat foglalkozott a média „az összesen mindössze öt darab” bójával, majd kijelentette, hogy a kezdeményezést „megölték, kész, vége”.

Azt még hozzátette, hogy szükség lett volna ezekre a bójákra, de a témával kapcsolatos többi kérdésre nem válaszolt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük