Felhívás!

AEP: meg lehet tartani biztonságos körülmények között a parlamenti választásokat

AEP: meg lehet tartani biztonságos körülmények között a parlamenti választásokat Románia

Meg lehet tartani biztonságos körülmények között a parlamenti választásokat – jelentette ki pénteken Florin Constantin Mituleţu-Buică, az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnöke, hangsúlyozva, hogy a választási kampánynak a koronavírus-járvány indokolta szigorú óvintézkedések mellett kell zajlania.

“Az én szemszögemből meg lehet tartani a választásokat biztonságos körülmények között. (…) Kérésünk, a hatóságok kérése az, hogy mind a jelöltek, mind az állampolgárok tartsák be az elrendelt óvintézkedéseket, hogy a választások ne járuljanak hozzá az esetszámok emelkedéséhez” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Mituleţu-Buică.

Megemlítette, hogy az egészségügyi és a belügyminisztérium közös rendeletet adott ki a választási kampányban betartandó szabályokról, amelyet az AEP jóváhagyott.

Rámutatott, a helyhatósági választásokon is betartották az elrendelt óvintézkedéseket, és ennek most is ugyanígy kell történnie.

Ami a külhoni románok voksolását illeti, Mituleţu-Buică elmondta, közel 40.000 külföldön élő román iratkozott fel levélszavazásra, ami – tekintve, hogy 740.000 román él külföldön – szerinte elég kevés.

Az AEP elnöke arra biztatta az állampolgárokat, hogy menjenek el szavazni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.