Hirdetés
Hirdetés

Abbahagyták a tiltakozó akciókat a Zsil-völgyi bányászok

Abbahagyták a tiltakozó akciókat a Zsil-völgyi bányászok Románia

Abbahagyták hétfő este az elmaradt béreik miatt szervezett tiltakozó akciókat a Zsil-völgyi bányászok, miután ismertették velük a szakszervezeti vezetőik és Raluca Turcan munkaügyi miniszter által a nap folyamán megkötött protokollumba foglaltakat.

Hirdetés
Hirdetés

A vájárok visszavonultak a Hunyad Megyei Energetikai Komplexum (CEH) petrozsényi székhelye elől, és a lupényi kőszénbánya mélyén hat napja tiltakozó hetven bányász is feljött a tárnákból.

Samuel Dioane, a CEH vezérigazgatója a bányászoknak elmondta, hogy folytatódni fog a tevékenység a Zsil-völgyi bányákban. A nap folyamán a Transelectrica vállalat képviselőivel is tárgyaltak, és letették az alapjait a Zsil-völgye Komplexumnak, amelyet a négy bánya, a Prestserv fiókszervezete és a parosényi hőerőmű fog alkotni.

Alin Sîn szakszervezeti vezető az Agerpres hírügyünökségnek elmondta, a fővárosban lezajlott tárgyalások nyomán elkezdődhet a CEH átszervezése, és hogy a keddi, energetikai minisztériummal tervezett megbeszélésen éppen erről fognak tárgyalni.

Raluca Turcan munkaügyi miniszter a bányászvezetőkkel való hétfői találkozás után közölte: a kormány pénzt utal ki a Hunyad Megyei Energetikai Komplexum (CEH) bányászai elmaradt béreinek a kifizetésére.

A tárcavezető elmondta, hogy három havi elmaradt bért és pótlékot fizetnek ki a vájároknak, és a pénz egy részét február 25-én és 26-án kapják kézhez az alkalmazottak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük