Felhívás!

A vártnál jóval több légúti fertőzést jegyeztek az elmúlt héten

A vártnál jóval több légúti fertőzést jegyeztek az elmúlt héten Románia

Az elmúlt héten 90.963 légúti fertőzést jegyeztek országszerte, ez 21,3%-kal több, mint amire számított az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca csütörtökön közölte az Agerpres hírügynökséggel, hogy múlt héten 1155 influenzás megbetegedést regisztráltak, miközben tavalyi év hasonló időszakában ez a szám mindössze 80 volt. A grippé következményében elhunyt betegek száma már elérte a 10-et, és ebből öten a múlt hét folyamán haltak meg.

Az Országos Közegészségügyi Intézet szerint a vártnál 21,3 százalékkal több légúti fertőzés történt, mint amennyire számítottak, és a következő hetekben tovább emelkedhet a megbetegedések száma. Emiatt a tanfelügyelőségek javaslatára a közösségekben – iskolákban, óvodákban, bölcsődékben – naponta figyelemmel kell kísérni a megbetegedések számát, és jelentést kell tenni a közegészségügyi igazgatóságoknak a helyzetről – tájékoztatott Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

A szaktárca 1.300.000 influenza elleni oltást szerzett be, és a veszélyeztetett kategóriákhoz tartozó, ingyenes vakcinára jogosult személyek közül már 1.244.299-et beoltottak. A fennmaradó 55.701 adag vakcinát a családorvosi rendelőkhöz, illetve a közegészségügyi igazgatóságokhoz osztották ki.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.