Felhívás!

Sokan tartoznak a vízszolgáltatónak

Sokan tartoznak a vízszolgáltatónak Kovászna megye

Vízelzárással kezdődik, de akár ingatlanok árverezésével is végződhet a behajtás az adósoktól – tájékoztat a Kovászna megyei közművek. Az össztartozás Háromszéken több mint hatmillió lejre rúg.

Rengeteg a felhalmozott tartozás a vízszolgáltató felé, igaz, még nem zárták le a tavalyi évet, mondta Kozsokár Attila, a közüzemek aligazgatója. Hozzátette: a kinnlevőségi listát novemberben frissítették, akkor 6,5 millió lejt tett ki a tartozás megyeszinten, amiből mintegy 3,8 millió lejt lehet igazi elmaradásnak tekinteni, a különbözet a még nem jelentős késést takarja.

A vállalat összesítése szerint a sepsiszentgyörgyi Otthon sétány lakótársulásnak van a legnagyobb tartozása, összesen 215.747 lej, de mintegy tíz társulás elmaradása haladja meg a tízezer lejt egyéves vagy annál is több hátralékkal. A megye városaiban magánszemélyek tartoznak sokkal, van, akinél az összeg meghaladja a tízezer lejt is.

Kozsokár Attila elmondta, az elmaradásokat nehéz begyűjteni, de nem lehetetlen. Először felszólítással, majd vízelzárással próbálkoznak, de jogi úton, végrehajtással is fel lehet lépni az adósok ellen.

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 18., 12:08
  ÉRTÉKELÉS: 34

  Undorito egy kocsog, nepnyuzo ,csalo banda.Es a csalasokkal szembe,a pluszkobmeterek szamlazasaval szembe,mi az eljaras?! Az egesz Europaban sehol nem letezik meg egy ilyen szolgaltato,mely embereket rak ki az utcara,lakasokat koboz el,mint ez a Szentgyorgyi vizszolgaltato.A tobbi szolgaltato egyszeruen lekapcsol a rendszererol ha nem fizetsz es kesz! De a vizszolgaltato erre specializalodott,hogy csaladokat nyomoritson meg es lakasokat kobozzon el.Hat mi ez uraim,ha nem lakasmaffia?!!! Es ezt a szolgaltatot az RMDSZ mukodteti ! “Magyarok”,de csak igy idezojelben,mert naluknal aztan meg a roman szolgaltatok is rendesebbek es megertobbek,az adosokkal szemben.Isten orizzen mindenkit az ilyen magyaroktol,mint ezek!

 • User
  Dátum: 2019. január 18., 13:03
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Tiltsak se a bank szamlajukat vagy jogi uton mert akik rendszeresen fizetunk szereny kis nyugdijunkbol mi fogunk a so felelotlen emberek helyett szenvedni.De amugy a nyugdijt is tudjak tiltatni csak akarat kell.

 • User
  Dátum: 2019. január 19., 1:41
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A kovásznai megyei közművek egy hónapban két számlát bocsájt ki, s ezt az emberek többsége mind be is fizeti. Három nap különbséggel jön ki a becsült (“esztimált”) és az olvasott számla, melyenek egyenlege mindig pozitív!! Vagy mind inkompetensek vagytok, vagy direkt csaltok! Ki a gazdátok, kinek termeltek?? Nálatok az olvasott értékből a becsült, azaz 110-113 egyenlő 3-mal! Erre bizonyíték van. Még az érettségiteket is el kellene venni!

 • User
  Dátum: 2019. január 19., 9:38
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Es a Tega az ikertestver, ugy osszenott minden ebben a varosban, hogy moccanni se tudsz ezek nelkul. Iratod at az autot es nucu ha a tega-d nincs kifizetve…megall az esz.

 • User
  Dátum: 2019. január 20., 18:33
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Csak azokat a fejeket vágja le a TEGA, akik odamennek és oda tartják. Van elég nem fizető vagy kevesebbet fizető lakósuk. Egyetlen baj, hogy az odamenőt szorítják, a távolmaradóról nem vesznek tudomást…Az Electricanak is van egy tömbcsele, a tömbház és a házszámot összeházasítják, vagy átalakítják, rögtön megjelenik egy kis elcsurgatási lehetőség. Ráadásul, nem fogják elhinni, a városban egy néhányunknak ugyanaz a címünk a gázvállalatnál. Értesítenek, hogy nem fizetek, viszem a cetliket, addig forgatják, hogy engem zavar. Mondom gyanus a címem, de soha nem írják jóvá, megjön a másik fogyasztó, valóban nem fizetnek, mert nem az az ők címük. E – mailen szólok a fő GÁZCSAPNAK, hogy kérem a címem rendbe tenni. A számlára két helyen írják a címet, az egyiket rendbe teszik, a másikat nem. Ne gondoljak arra, hogy ez is elcsurgatódhat?

 • User
  Dátum: 2019. január 22., 23:33
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Köszöntöm az egyetlen egyet nem értőt. Kéri a hozzászólásom lefordítását? Lássuk, a Tulipán utca 10/A szám alatt lakom, postai irányítóm 520001. A számlát ugyancsak a Tulipán utcában 1/A szám alatt kapom, ahol 1-3 szám alatt éppen az iskola van, 520086 postai kóddal. Ha fizetek, az iskola már fizetett, valaki nyugodtam elcsurranthatja. Ha nem fizetek, levágnak a fogyasztásról, s még a visszacsatolást is elcsurranthatják. Ezzel nem ért egyet? Esetleg meg is gyanítanak, hogy nem engedélyezett fogyasztójuk vagyok.