Hirdetés
Hirdetés

A Tanulók Országos Tanácsa szerint minden diákot tesztelni kellene koronavírusra

A Tanulók Országos Tanácsa szerint minden diákot tesztelni kellene koronavírusra Románia

A Tanulók Országos Tanácsa (CNE) szerdán közleményben nyomatékosította, hogy szükségesnek tartja minden tanuló tesztelését koronavírusra, nem csak azokét, akik nincsenek beoltva.

Hirdetés
Hirdetés

“Ismételten hangsúlyozzuk, hogy minden diákot tesztelni kell, nem csak azokat, akik nincsenek beoltva, hogy a közösségi terjedés kockázata minimálisra csökkenjen. Annak ismeretében, hogy a beoltott személyek is megfertőződhetnek a COVID-19-cel, és a betegség enyhe tüneteit mutathatják, vagy teljesen tünetmentesen eshetnek át a fertőzésen, elengedhetetlennek tartjuk, hogy a hatóságok biztosítsák a fertőzött személyek minden közvetlen kapcsolatának tesztelését” – olvasható a CNE közleményében.

A szervezet úgy véli, “feltétlenül szükséges”, hogy az állam biztosítsa valamennyi egészségügyi kockázatnak kitett, azaz különböző krónikus betegségekkel diagnosztizált tanuló védelmét, nem csak az immunszupprimált betegekét.

A dokumentum aláírói ugyanakkor elfogadhatatlannak tartják, hogy az oktatási és az egészségügyi minisztérium még mindig nem írta alá a tanévkezdést szabályozó közös rendeletet, noha kevesebb mint két hét maradt szeptember 13-áig.

“Kiszámíthatóságot kérünk az oktatási rendszert érintő döntéseket illetően, tekintettel arra, hogy iskolák ezreinek kell egyik napról a másikra felkészülniük a tanítás megkezdésére” – áll a közleményben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. szeptember 1., 21:09
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ja, persze és az egész önjelölt annyjának is meg kellene túrkálni az orrát hetente! Akinek nem túrják az nem tudja milyen kellemes….és én nem az agyamat féltem!😁