Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A PSD üzenete Johannisnak: Ne szóljon bele olyan dolgokba, amihez nem ért

A PSD üzenete Johannisnak: Ne szóljon bele olyan dolgokba, amihez nem ért Románia

A költségvetés sarokszámai „jól néznek ki” -írja a Szociáldemokrata Párt (PSD) Klaus Johannishoz intézett üzenetében, amelyben arra kérik az államfőt, hogy „Ne szóljon bele olyan dologba, amihez nem ért”.

„A 2019-es költségvetés legfontosabb célkitűzése a közberuházások növelése. Jelentős beruházások lesznek a szállítási infrastruktúrába (5,6 milliárd lej), az oktatásba (2 milliárd lej), orvosi berendezésekbe (1,8 milliárd lej), helyi fejlesztésekbe (2,5 milliárd lej a PNDL programon keresztül iskolákra, óvodákra, helyi utakra, víz- és csatornahálózatra). Ugyanakkor a költségvetés teljes egészében fedezi a béreket, nyugdíjakat, beleértve a kormányprogramnak megfelelő további emeléseket. Jelentősen emelkednek a helyi és megyei önkormányzatoknak kiutalt összegek, a helyi választottak 99,9%-a értékeli a tervezetet. Ugyancsak idén a román nemzeti össztermék (GDP) átlépi az ezermilliárd lejes küszöböt. Tehát a számok jól néznek ki” – írja a PSD Facebook-bejegyzésében.

Hirdetés
Hirdetés

A PSD egy rendkívüli kéréssel fordul az államfőhöz: „Ne szóljon bele olyan dologba, amihez nem ért. Köszönjük” – írja az üzenetben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük