Hirdetés
Hirdetés

A PSD újabb bizalmatlansági indítványt nyújt be a Cîţu-kabinet ellen

A PSD újabb bizalmatlansági indítványt nyújt be a Cîţu-kabinet ellen Románia

Bizalmatlansági indítványt nyújt be a Florin Cîţu vezette kormány ellen a Szociáldemokrata Párt (PSD) – jelentette be szombaton az alakulat főtitkára, Paul Stănescu.

Hirdetés
Hirdetés

“Egy elítélttel a kormány élén és leendő pártelnökként Iohannis és a PNL már nem beszélhet jogállamiságról” – nyomatékosítja közleményében a szociáldemokrata politikus, aki szerint az a tény, hogy Florin Cîţu iktatta jelöltségét a Nemzeti Liberális Párt elnöki tisztségére, egyenértékű azzal, hogy Iohannis elnök “feltétel nélkül támogat egy büntetőügyes személyt”. Így Románia lesz az első olyan ország a világon, amelynek demokratikus kormányát és egyik történelmi pártját “börtönviselt politikus” vezeti – teszi hozzá.

Paul Stănescu szerint a hazugság lett a jelenlegi kormány emblémája, az emberek elvesztették bizalmukat “a Pinocchio vezette kormányban”, a polgárok kétharmada érzi, hogy rossz irányba tart az ország, “és jogosan teszi fel a kérdést, hogy kik érzik a zsebükön azt az elképesztő 13 százalékos gazdasági növekedést”.

Mindezek miatt – teszi hozzá a főtitkár – a PSD bizalmatlansági indítványt fog benyújtani a kormány ellen, mielőtt az teljesen a “büntetőügyesek országává” változtatna Romániát.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük