Felhívás!

A PSD szenátusi listáján indul az Országos Járványtani Intézet igazgatója

A PSD szenátusi listáján indul az Országos Járványtani Intézet igazgatója Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátusi jelöltlistáján indul Adrian Streinu-Cercel, a Prof. Dr. Matei Balş Országos Járványtani Intézet igazgatója.

A hírt Marcel Ciolacu PSD-elnök jelentette be vasárnap.

Ciolacu sajtótájékoztatón köszönte meg Cercel professzornak, hogy igent mondott felkérésére, és kijelentette, hogy a parlamentnek a legjobb szakemberekre van szüksége a világjárvánnyal vívott küzdelemhez.

Adrian Streinu-Cercel ugyanazon a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, a szenátus tagjaként az egészségügyi problémák megoldásán, a román egészségügyi rendszer újragondolásán szeretne dolgozni. Ehhez a feladathoz nem elég a Matei Balş Országos Járványtani Intézet élén betöltött tisztsége, ehhez törvényhozói tisztségre van szükség – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy amennyiben a parlament tagjává válik, le fog mondani a Matei Balş Országos Járványtani Intézet vezetői funkciójáról.

Adrian Streinu-Cercel a PSD bukaresti szenátusi listájának második helyén indul a parlamenti választásokon. Ugyanazon lista első helyét Gabriela Firea foglalja el.

Orban: Rafilát és Streinu-Cercelt “káromolni fogják”, mert beléptek a PSD-be

Alexandru Rafilát és Adrian Streinu-Cercelt “káromolni fogják”, mert a Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben indulnak a december 6-ai parlamenti választásokon – jelentette ki a B1 televízió vasárnap esti műsorában Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő szerint innentől kezdve a két szakember véleményének “semmi hitelessége sincs”.

Orban “nem érti”, hogy “mit ígérhettek nekik”, hogy egy olyan párt mellé álltak, amely “hét hónapon keresztül akadályozta a hatóságok vírusellenes harcát”.

A kormányfő szerint, a Romániára leselkedő “legnagyobb veszély” maga a PSD.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások