Felhívás!

Online oktatásra térnek át az iskolák Bukarestben és kötelezővé válik a kültéri maszkviselés

Online oktatásra térnek át az iskolák Bukarestben és kötelezővé válik a kültéri maszkviselés Románia

Bukarestben kötelezővé válik a szabadtéri maszkviselés, az iskolák pedig digitális tanrendre térnek át, miután a koronavírusos esetek aránya meghaladta a 3 ezreléket – közölte Ludovic Orban vasárnap este.

A miniszterelnök elmondta, a 3 ezrelékes küszöbérték eléréséről a közegészségügyi igazgatóság értesíti a prefektúrát, amely összehívja az intézkedésekről dönteni hivatott vészhelyzeti bizottságot. Utóbbi várhatóan arról fog dönteni, hogy az iskolák online oktatásra térnek át, kötelezővé válik a kültéri maszkviselés, felfüggesztik a színházak, mozik, éttermek, kávéházak zárt téri tevékenységét.

Marosvásárhelyen is online oktatás lesz hétfőtől

Vasárnap este értesítette a Maros megyei tanfelügyelőség az iskolaigazgatókat, hogy Marosvásárhely minden iskolája a piros forgatókönyv szerinti, azaz teljes egészében online oktatásra tér át.

Az ok a koronavírusos esetek megnövekedett aránya a megyeközpontban.

Az oktatási intézmények igazgatói felkérték az óvónőket, tanítókat, osztályfőnököket, hogy minden tanítványukat értesítsék a digitális tanrendre való áttérésről.

Mara Togănel, a megye prefektusa megerősítette a hírt, és közölte: Marosvásárhely peremvárosának iskolái szintén piros oktatási rendszerre térnek át, miután a városban az esetszámok lakossági aránya meghaladta a három ezreléket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.