Felhívás!

A PSD már készíti a bizalmatlansági indítvány a kormány ellen

A PSD már készíti a bizalmatlansági indítvány a kormány ellen Románia

Bizalmatlansági indítványt készítenek elő a szociáldemokraták az Orban-kormány ellen, és ha a dolgok egyre rosszabbul mennek, be fogják nyújtani, jelentette be Lucian Romaşcanu, a PSD szóvivője.

“Másfél hónapig vártunk, hagytuk őket, álljanak elő ötletekkel. Nem történt semmi, egyáltalán nem hallgattak meg minket, sőt folyamatosan támadtak minket, a kormány tagjai és az államelnök úr is. (…) Előkészítjük a bizalmatlansági indítványt, a jelenlegi politikai döntésünk értelmében azonban a veszélyhelyzet ideje alatt nem nyújtjuk be, hogy ne veszélyeztessük a kormányzást ebben a periódusban, ha azonban a dolgok egyre rosszabbul mennek, valószínűleg be fogjuk nyújtani. Erről tárgyalnunk kell majd más parlamenti erőkkel is, mert mi kisebbségben vagyunk” – jelentette ki vasárnap tartott sajtótájékoztatóján Romaşcanu.

A szociáldemokraták négy egyszerű indítványt is be fognak nyújtani az egészségügy, a belügy, az oktatás és a munkaügy terén, jelentette még be a PSD szenátora.

Közel egymillió gyermeknek nincs hozzáférhetősége jelenleg az online oktatáshoz

Romașcanu arra is kitért, közel egymillió gyermeknek nincs hozzáférhetősége jelenleg az online oktatáshoz, és felszólította a hatóságokat, hogy oldják meg ezt a problémát.

Az oktatási miniszter legutóbb azt mondta, hogy csak 250.000 tanulónak nincs hozzáférhetősége az online oktatáshoz, azonban az IRES felmérése szerint 903.870 gyermek van ebben a helyzetben, mutatott rá a szociáldemokrata szenátor.

Felszólította a kormányt, hogy sürgősen tegye lehetővé az oktatáshoz való hozzáférést ezen gyermekek számára is, mivel az alkotmány minden gyermek számára szavatolja az ingyenes oktatást.

A kormány május 7-ei ülésén elfogadott határozata értelmében 150 millió lejt különít el, hogy táblagépeket vagy laptopokat vásároljon azoknak a diákoknak, akik anyagi okok miatt nem férnek hozzá technikához, hogy online kapcsolatot tudjanak tartani az iskolával.

Monica Anisie oktatási miniszter szerint a tanfelügyelőségek összesített adatai értelmében mintegy 250.000 tanulónak van szüksége ezekre az eszközökre.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.