Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A PSD az energiapiac szabályozásának felgyorsítását és a kiszolgáltatott fogyasztók támogatását kéri

A PSD az energiapiac szabályozásának felgyorsítását és a kiszolgáltatott fogyasztók támogatását kéri Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) kedden bejelentette, hogy a koalíció vezetőinek következő ülésen kérni fogja az energiapiac szabályozásának felgyorsítását és azt, hogy értékjegyekkel támogassa a kormány a kiszolgáltatott fogyasztókat.

A PSD közleménye szerint az energiapiac meghatározott időszakra érvényes szabályozása véget vetne a spekulatív jellegű energia-tranzakcióknak, és kiszámíthatóságot biztosítana az ágazat megbízható szereplőinek.

A szociáldemokraták azzal indokolják a kezdeményezésüket, hogy több vállalat is nyitottnak mutatkozott egy meghatározott időtartamú energiapiaci szabályozásra, amely stabilizálná az árakat. Figyelembe kell venni ugyanakkor, hogy az Európai Bizottság képviselői szintén egy uniós szintű gázár-sapka bevezetését fontolgatják – tette hozzá közleményében a PSD.

A párt emlékeztetett, hogy az energiaválság kezdetétől szorgalmazza a piac meghatározott idejű szabályozását, mert ez a legjobb megoldás arra, hogy a lakosságot és a gazdaságot az állam megóvja a spekulánsoktól.

A PSD ugyanakkor javasolni fogja koalíciós partnereinek, hogy a kiszolgáltatott energiafogyasztókat uniós alapokból finanszírozott értékjegyekkel segítsék, anélkül, hogy bürokratikus eljárásokkal túlbonyolítanák a támogatáshoz való hozzáférést.

forrás: Agerpres

fotó: Marcel Ciolacu/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük