Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A PSD az energiaárak állami korlátozását tartja a helyes megoldásnak

A PSD az energiaárak állami korlátozását tartja a helyes megoldásnak Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem támogatja az energiadrágulás kompenzálásának csökkentését, az árak korlátozását tartja a helyes megoldásnak – olvasható a politikai alakulat pénteki közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

Állásfoglalásában a PSD cáfolta, hogy az energiadrágulás kompenzálásának csökkentésére tette volna javaslatot. Emlékeztetett: a párt álláspontja mindig is az volt, hogy ideiglenesen vissza kell térni az energiaárak állami szabályozásához.

A szociáldemokraták úgy vélik, hogy az energiaügyi minisztérium által bevezetett kompenzációs rendszer nem érte el a kívánt hatást, nem fékezte meg a földgáz és az elektromos áram “spekulatív” emelkedését. Ezt a PSD szerint az bizonyítja, hogy az energiavállalatok profitja idén megsokszorozódott.

A párt szerint “mélységesen igazságtalan”, hogy ezeket az “indokolatlan nyereségeket” korlátlan ideig fenn kell tartani “az adófizetők pénzéből”, ahogyan ez eddig a jelenlegi kompenzációs rendszerrel történt.

“Ebben a rendszerben az állam fizeti a maximált ár és a vállalatok által önkényesen megszabott ár közötti különbséget. Ettől eltérően a PSD által javasolt szabályozás célja, hogy az állam szabjon meg egy méltányos árat, figyelembe véve a villamos energia és a földgáz termelésének, szállításának és elosztásának a valós költségeit. Ez a helyes válasz a jelenlegi energiaválságra, és így jártak el más európai országok a polgáraik és nemzetgazdaságuk védelme érdekében” – közölte a PSD.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.