Felhívás!

A Pro Románia arra kéri az RMDSZ-t, hogy ne szavazza meg a költségvetést

A Pro Románia arra kéri az RMDSZ-t, hogy ne szavazza meg a költségvetést Románia

Felhívást intézett a Pro Románia párt az RMDSZ-hez, hogy határolódjon el a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta koalíciótól, és ne szavazza meg a parlamentben a 2019-es állami költségvetés tervezetét.

A Pro Románia első alelnöke, Daniel Constantin felhívásában rámutat, a kormánykoalíció három hónapos késéssel állt elő a költségvetés-tervezettel, veszélybe sodorva ezáltal a román gazdaság stabilitását. Az alakulat úgy véli, a kormány által pénteken elfogadott büdzsétervezet teljesen valószerűtlen, úgy van felépítve, hogy – választási év lévén – zsarolni tudják vele a polgármestereket, “a beígért pénzek nem léteznek, a beígért befektetéseket sosem fogják megvalósítani”.

A Kelemen Hunor szövetségi elnökhöz, valamint az RMDSZ szenátusi és képviselőházi frakcióvezetőjéhez, Cseke Attilához és Korodi Attilához címzett felhívásában Constantin hangsúlyozza, Romániának sosem volt még olyan gyengén képzett kormánya, mint a jelenlegi, és felkéri a szövetséget, “amely Románia egyik jelentős nemzeti kisebbségét képviseli”, nyilvánosan határolódjon el a koalíciótól.

“A PSD-ALDE-koalíció támogatása sajnos nem hozott jólétet azokban a megyékben, amelyeket RMDSZ-es megyei tanácselnökök és polgármesterek igazgatnak. Sem az ottani román, sem a magyar nemzetiségű állampolgároknak nincs munkahelyük. Nincsenek befektetések, mint ahogyan az infrastruktúra-projektek is hiányoznak. Nagyobb a szegénység, mint más régiókban. Itt az idő, kedves kollégák, hogy határolódjanak el a PSD-től és az ALDE-tól, Dragneától és Tăriceanutól” – fogalmaz a felhívás.

Daniel Constantin ugyanakkor közli, a PSD és az ALDE elveszítette többségét a képviselőházban, miután több politikusuk más alakulatokhoz igazolt át, és felszólítja az RMDSZ-t, “legyen bátorsága” a jelenlegi tervezet ellen szavazni, majd olyan költségvetést követelni, amely az ország minden régiójának fejlődését szolgálja.

“Ha ezt a büdzsét jóváhagyja a parlament, az egész ország – beleértve a magyar közösséget is – tudni fogja, hogy ez csak az RMDSZ szavazataival volt lehetséges. Legyen bátorsága, Kelemen Hunor, legyen bátorságuk, tisztelt RMDSZ-es kollégák! Legyen bátorságuk a PSD-ALDE-koalíció hazug költségvetése ellen szavazni” – zárja felhívását a Pro Románia.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.