Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A pénzügyminiszter „karcsúbb” kormányt szeretne

A pénzügyminiszter „karcsúbb” kormányt szeretne Románia

Kevesebb tárcát számláló „karcsúbb” kormányt szeretne Eugen Teodorovici szociáldemokrata szenátor, a pénzügyi tárca minisztere.

Hirdetés
Hirdetés

„Én egy sokkal karcsúbb, kevesebb tárcát számláló kormányt támogatok. Erről a kérdésről azonban a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságában (CExN) születik majd döntés” – fejtette ki Teodorovici kedden a felsőházban.

Elmagyarázta, szintén a CexN fog dönteni arról, hogy a kormányátalakítást avagy a kormányátszervezést választja a párt.

A CexN hétfői ülésén is vitáztak erről, de döntés még nem született, mutatott rá Teodorovici.

Véleménye szerint súlyos következményei lehetnek annak, ha a funkcióban levő kormányt nem hagyják kormányozni és rendkívüli helyzetek, például árvizek állnak elő.

„A kormánynak az a szerepe, hogy kormányozzon. A kormányt demokratikus úton, szavazás (beiktatáshoz kért bizalmi szavazás – szerk. megj.) nyomán lehet leváltani, vagy pedig bizalmatlansági indítvánnyal” – mondta még a pénzügyminiszter.

1,4 milliárd lej a területi közigazgatási egységek működtetésére

Az elkövetkező időszakban a területi közigazgatási egységek meg fogják kapni a működtetésükhöz szükséges pénzösszegeket, jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter kedden, rámutatva, hogy a kormány összesen 1,4 milliárd lejt fog kiutalni.

„A következő időszakban több jogszabályt, határozatot fogd el a kormány, amelyekkel kiutalja a területi közigazgatási egységek működtetéséhez szükséges pénzösszegeket. Összesen 1,4 milliárd lej áll a rendelkezésünkre erre a célra. A helyi önkormányzatok által kért összegek természetesen meghaladják ezt a summát, mivel a fejlesztési költségeket, vagy a társfinanszírozási költségeket is felszámolták. A törvény arra kötelez minket, hogy a működtetéshez szükséges összegeket biztosítsuk” – fejtette ki Teodorovici a helyi önkormányzatoknak kiuatalandó pénzalapokra vonatkozó újságírói kérdésre.

Hangsúlyozta, a kiutalandó összegek „fedezni fognak minden, működéshez szükséges kiadást, a fizetésektől a szociális költségekig”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük