Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A megyeszékhelyek polgármesterei is hozzáférhetnek a nemzetbiztonságot érintő információkhoz

A megyeszékhelyek polgármesterei is hozzáférhetnek a nemzetbiztonságot érintő információkhoz Románia

Döntő házként elfogadta hétfőn a szenátus azt a törvénytervezetet, amely szerint a bukaresti kerületi polgármesterek és a megyeszékhelyek polgármesterei is hozzáférhetnek a nemzetbiztonsági érintő információhoz.

A felsőház a Románia nemzetbiztonságáról szóló 1991/51-es törvényt módosította. A tervezet 78 támogató és 14 elutasító szavazatot kapott, 26 szenátor tartózkodott.

A jogszabályjavaslat a bukaresti kerületi polgármesterekkel és a megyeszékhelyek polgármestereivel bővíti azoknak a köztisztségviselőknek a körét, akik részesülhetnek a nemzetbiztonsági szolgálatok által megszerzett információkban.

Az előírás nem terjed ki a Külföldi Hírszerző Szolgálat által megszerzett információkra.

A törvénymódosító tervezetet a PNL, a PSD és az USR képviselőinek és szenátorainak egy csoportja terjesztette be a parlamentbe. Indoklásuk szerint “az elmúlt évek gyakorlata azt mutatja, hogy a bukaresti kerületek polgármesterei és a megyeszékhelyek polgármesterei nemzetbiztonsági érdekeltségű létesítményekért, a közigazgatási-területi egységek vagyonának kezeléséért, valamint a nemzetbiztonság területére kiható fontos pénzalapokért felelnek”.

forrás: Agerpres

fotó: Barabás Ákos

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük