Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Felkészülten várják a telet az útkarbantartók Háromszéken

Felkészülten várják a telet az útkarbantartók Háromszéken Kovászna megye

A Kovászna megyei Út és Híd Rt. biztosítja ebben az évben is a megyei utak téli karbantartását – közölte Kovászna Megye Tanácsa.

Az idézett forrás szerint a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó vállalat a téli hónapok alatt Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Baróton és Bodzafordulón működtet hótalanítási bázist, innen indítják a gépeket, amikor az időjárás megköveteli.

„Évek óta a Kovászna megyei Út és Híd Rt. Biztosítja a téli karbantartást a megyei utakon, bízunk benne, hogy ezeken a szakaszokon idén sem lesz fennakadás, akárcsak az előző években. A keretszerződés 2022 novembere és 2023 márciusa közötti időszakra szól; ennek megfelelően a közel 244 kilométernyi megyei út téli karbantartásának becsült értéke hozzávetőleg 8,7 millió lej. A vállalat alkalmazottai hajnalban végzik a megyei utak ellenőrzését, ahol szükséges, ott megtisztítják az útfelületet, homokot és sókeveréket szórnak rá” – idézi a közlemény Tamás Sándort, Kovászna Megye Tanácsának elnökét.

Háromszéken egyetlen olyan megyei útszakasz van, amelyet lezárnak a téli hónapokban, a 121A jelzésű megyei út Kőröspatak és Középajta közötti szakaszán, a Vadas-tetőn novembertől márciusig tilos a közlekedés.   

forrás: Kovászna Megye Tanácsa

fotó: 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások