Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A maszkviselést elmulasztó képviselők és szenátorok megbüntetését kéri a miniszterelnök

A maszkviselést elmulasztó képviselők és szenátorok megbüntetését kéri a miniszterelnök Románia

Arra kérte pénteken a hatóságokat Florin Cîţu kormányfő, hogy bírságolják meg azokat a képviselőket és szenátorokat, akik nem viselnek maszkot a parlament ülésein.

Hirdetés
Hirdetés

Iaşi-i sajtótájékoztatóján a miniszterelnök arra utalt, hogy a képviselőház és a szenátus csütörtöki együttes ülésén „az egyik párt” törvényhozói elmulasztottak maszkot viselni. Florin Cîţu nem nevezte meg ezt a pártot.

A kormányfő kifejtette, megengedhetetlennek tartja ezt a magatartást, és arra kérte az állam illetékes intézményeit, hogy bírságolják meg a törvényszegőket, függetlenül attól, hogy milyen állami tisztséget töltenek be.

„Megengedhetetlen, ami a parlamentben történt. Olyan emberek kérnek jogkövető magatartást a polgároktól, akik nem tartják tiszteletben a törvényeket” – jelentette ki. Cîţu emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időszakban folyamatosan növekedett az új koronavírus-fertőzéses esetek száma, és a járvány terjedését csak oltással és maszkviseléssel lehet megfékezni.

„Még egyszer arra kérem az állam intézményeit, tegyék a kötelességüket a parlament tagjainak esetében is, akik nem viselnek maszkot a parlament épületében” – nyomatékosított a kormányfő.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük