Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Felmérés: a szülők 8 százaléka szeretne kizárólag online oktatást az új tanévben

Felmérés: a szülők 8 százaléka szeretne kizárólag online oktatást az új tanévben Életmód

A szülőknek mindössze 8 százaléka szeretné, ha kizárólag online zajlana az oktatás az új tanévben – derül ki a BestJobs felméréséből.

Hirdetés
Hirdetés

A közvélemény-kutatás augusztus 23. és szeptember 6. között készült 1044 internet-felhasználó körében.

A felmérés szerint a szülők 76 százaléka ragaszkodik a jelenléti oktatáshoz. Csak 8 százalékuk szeretne kizárólag online oktatást, biztonsági okokból. A szülők többi része elfogadhatónak tartja a vegyes oktatási módszert az új tanévben.

A megkérdezettek 41 százaléka leginkább attól tart, hogy az online oktatással gyermekeik hiányosan sajátítják el a tananyagot, mert a diákok és a tanárok között nincs közvetlen kapcsolat. Ugyanakkor 36 százalékuk aggódik amiatt, hogy az iskolák nem hozták meg a megfelelő egészségügyi intézkedéseket, és továbbra is nagy a koronavírus-fertőzés kockázata a tanintézményekben.

A felmérés szerint szülőknek mindössze egyharmada értesült arról, hogy milyen szabályok szerint zajlik az oktatás az új tanévben. Kétharmadik megvárja az iskolakezdést, és akkor fog tájékozódni ezekről az információkról.

Ugyanakkor a szülők 61 százaléka legalább részben beszerezte gyermekei számára az iskolakezdéshez szükséges tanszereket. Húsz százalékuk inkább megvárja a pedagógusok tájékoztatását arról, hogy milyen eszközök megvásárlására van szükség.

A felmérésből kiderül az is, hogy a szülők 44 százaléka 500 és 1000 lej közötti összeget költ tanszerekre. Kevesebb, mint 500 lejt költ 34 százalékuk, és 1000 lejnél többet 22 százalékuk.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük