Felhívás!

FRISSÍTVE: A legfőbb ügyészségre várják hétfőn Carmen Johannist

FRISSÍTVE: A legfőbb ügyészségre várják hétfőn Carmen Johannist Románia

A legfőbb ügyészségre idézték be hétfőn 16 órára Carmen Johannist, Klaus Johannis államfő feleségét. FRISSÍTÉS: Carmen Johannis nem jelent meg az ügyészségen.

Carmen Johannisnak egy ingatlan-bérbeadással kapcsolatos feljelentés miatt kell megjelennie az legfőbb ügyészségen.

Az elnök neje egyszer már kapott idézést kihallgatásra ugyanebben az ügyben, november 15-ére, akkor azonban közölte az ügyészekkel, hogy nem tud megjelenni a jelzett időpontban, mert elkíséri a férjét nagy-britanniai látogatására.

Az államfő, a felesége és Radu Gabriel Bucşă közjegyző ellen többek között hivatali visszaélés, okirat-hamisítás, pénzmosás és szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt tett feljelentést a Răzvan Savaliuc újságíró által képviselt Jurindex Media Kft., amely a Lumeajustitiei.ro portált is működteti.

A feljelentést eredetileg az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez (DNA) nyújtották be, ám az elhárította az illetékességet, így a gyulafehérvári ítélőtáblához, majd a legfőbb ügyészségre került az ügy.

A feljelentés szerint a Johannis család nem fizetett vissza az államnak 320.000 eurót, amelyet egy törvénytelenül megszerzett nagyszebeni ingatlan bérbeadásából kapott.

2015-ben a brassói táblabíróság jogerős ítélettel megsemmisítette egy Klaus Johannis által birtokolt nagyszebeni ingatlan adásvételi szerződését.

FRISSÍTÉS: Betegség miatt nem jelent meg Carmen Johannis

Egészségi állapotára hivatkozva nem jelent meg hétfőn a főügyészségen Carmen Johannis.

A vádhatóságtól származó információk szerint hétfőn csak Carmen Iohannis ügyvédje ment el a főügyészségre, és orvosi papírokat nyújtott be annak igazolására, hogy az államfő nejének nem áll módjában megjelenni a kihallgatáson.

Az ügyészek vélhetően újabb dátumot jelölnek ki a kihallgatására.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.