Felhívás!

Sepsi tavasza

Begörcsölésre nincs ok és indok, de takargatni fölösleges, hogy céljai elérésének milyen fontos szakaszához érkezett a Sepsi OSK labdarúgócsapata. Az utóbbi napokban egészen közelinek, elérhetőnek mutatkozott a tavaszi rájátszást érő 6. vagy akár 5. hely megszerzése. Most is jók még az esélyek, ám bekavart (nem kicsit) a Dunărea – Astra 1–2-es eredmény. A vendégcsapat ezáltal jelezte, hogy beindította a véghajrát, kész a versenyfutásra a Sepsivel. Az előny még mindig Háromszéken van, hiszen e sorok írásától számítva (tehát a vasárnapi Astra – Concordia mérkőzés előtt) még 3 pont az előny. Matematikailag 3, de ebből 4 lesz, ha azonos pontszámnál az egymás elleni állást vizsgáljuk: Astra – Sepsi 1–1, Sepsi – Astra 1-0. Hogyha az Astra vasárnap délután legyőzte a Concordiát, utolérte ugyan a Sepsit, de eggyel többet játszott, a Sepsi csak hétfőn ér a 19. fordulóhoz, amikor az AFC Botosani vendéglátója, és… az ilyent szokás „kötelező győzelemnek” nevezni.

Karácsonyig sor kerül a 20. és 21. fordulókra, az Astra a Voluntarihoz utazik, majd a Dinamót fogadja, a Sepsi OSK Călărașiba megy, majd a Concordia vendéglátója lesz. A sorozat picit könnyebbnek mutatkozik az Astra számára. A Sepsi OSK-nak a bajnokesélyes FCSB elleni meggyőző játékból és eredményből (4–2) kell erőt merítenie.

A télutói folytatásban (22–26. forduló) a Sepsi OSK hazai pályán játszik a Viitorullal és a Dinamóval, idegenben a Voluntari-val, a Gaz Metannal és a CFR-rel, az Astra otthon játszik a Viitorul-lal és a Hermannstadttal, idegenben a Gaz Metannal, a CFR-rel és a Craiovával. Mintha-mintha a Sepsi tavasza valamivel derűsebb lenne. Ezt kellene karácsonyig jól (legalább 3 pont előnnyel) megalapozni.

A női kézilabdára is figyelünk, a franciaországi Európa-bajnokság szerdai magyar–román csatája előtt a közvetett párharcot a románok nyerték, hiszen elgázolták Norvégiát (31–23), amely aztán „sebzett vadként” éppen a magyar csapaton villantotta karmait (38–25). Ettől függetlenül szerdán bármi lehet. Ami tény, a román csapatot ügyesebben összerakták erre a tornára, az előzmények nem sejttették a norvégok leiskolázását.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.